DRUŽBA MORO - mednarodno priznani trgovec z zlatom

Levo – akcijska ponudba

Na voljo so različni priložnostni in zbirateljski kovanci po znižanih cenah. Več informacij in možnost nakupa najdete tukaj.

Nova zbirka Angeli varuhi – 22. 2. prvi izide srebrnik Angel Mihael

Srebrnik Angel Mihael lahko kupite TUKAJ.

Dunajska kovnica Austrian Mint bo prvi srebrnik Angel Mihael iz štiridelne angelske zbirke predstavila 22. februarja.  Kovanci podobe črpajo iz umetnostne zgodovine in so posvečeni nadnaravnim duhovnim bitjem. Izdelani so s pomočjo sodobne tehnologije.

Prav s temi srebrniki ob sebi se boste morda res počutili, kot da nekdo bdi nad vami.

Skozi čas so ljudje različnih religij gledali na angele kot zaščitnike. Nadangel Mihael ima pri tem zelo pomembno vlogo. Kot vodja svete legije je bil zaščitnik Izraelcev in zavetnik Svetega rimskega cesarstva po zmagoviti bitki na Leškem polju leta 955. Navadno je Mihael predstavljen kot poglavar božje vojske, vojskovodja nebesnih čet. V umetniških upodobitvah se sveti Mihael prikazuje kot vojščak v oklepu in z mečem v roki. Cerkev mu že od najzgodnejših časov izraža posebno spoštovanje, saj ga sprejema kot mogočnega zaveznika v večni borbi proti silam zla. Jehovove priče verujejo, da sta Jezus Kristus in Nadangel Mihael ena in ista oseba.

 

Na sprednji strani srebrnika je znotraj črke M prikazan valovit meč skupaj s tehtnico, ki sta simbola angela Mihaela. Obdaja ju vinska trta v bogati modri barvi.

Zadnja stran srebrnika nosi detajl iz znane upodobitve Mihaela iz katalonske cerkve Sant Miquel de Soriguerola. Sliko, ki izvira iz 13. stoletja, hrani Museu Nacional d’Art de Catalunya v Barceloni.  Kovanec je kovan v PROOF kvaliteti, naklada je 30.000, masa 16,82 g in čistina srebra 925/1000. Na voljo je tudi lepa lesena šatulja za celotno zbirko.