DRUŽBA MORO - mednarodno priznani trgovec z zlatom

Levo – akcijska ponudba

Je prvi srebrnik iz serije Lepote vesolja. Njegova posebnost je valovit rob in konveksna hrbtna ter konkavna sprednja stran.

Nov srebrnik za ljubitelje nogometa – FIFA, svetovno prvenstvo 2014

Vsem ljubiteljem nogometa in numizmatike bo od 25. aprila na voljo nov srebrn priložnostni kovanec FIFA, svetovno prvenstvo 2014, ki ga je izdala Hrvatska narodna banka (HNB) v sodelovanju s Hrvatskim novčarskim zavodom (HNZ) ob nogometnem prvenstvu v Braziliji.

FIFA svetovno prvenstvo 2014

Osnovne značilnosti kovanca FIFA, svetovno prvenstvo 2014:
premer: 37 mm
masa kovanca: 24 g
čistina srebra: 925 / 1000
nominala: 150 kun
naklada: 10.000 kovancev

Kovanec bo pakiran v polikarbonatni kapsuli in lepi modri šatulji.

Avtor ideje in likovne podobe kovanca je akademski slikar Matej Pašalić. Na eni strani srebrnika bo upodobljen brazilski mravljinčar, uradna maskota svetovnega prvenstva v Braziliji. Poleg maskote je na zgornji strani kovanca napis Republika Hrvatska, na spodnji strani pa nominalna vrednost in hrvaški grb. Na drugi strani kovanca je uradni znak FIFA.

Glede na to, da zaradi prepovedi prodaje hrvaških kovancev v Sloveniji s strani Ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo (Urad RS za meroslovje) kovancev ne morete kupiti v družbi Moro, lahko nakup opravite direktno v HNZ. Kovanec vam lahko pošljejo po pošti v skladu z uredbo EU o prostem pretoku blaga in storitev. Kontaktna oseba v HNZ je Neven Radotić, co**@hn*.hr.

 

Maskota svetovno prvenstvo Brazilija, vir: FIFA

Maskota svetovnega nogometnega prvenstva 2014 v Braziliji, vir: FIFA