DRUŽBA MORO - mednarodno priznani trgovec z zlatom

Levo – akcijska ponudba

Je prvi srebrnik iz serije Lepote vesolja. Njegova posebnost je valovit rob in konveksna hrbtna ter konkavna sprednja stran.

Nemci imajo v lasti 8000 ton zlata

Posamezniki v Nemčiji dokazano najraje  varčujejo v zlatu. Od tega so najbolj priljubljena izbira zlate palice, ki jih kupujejo večinoma z gotovino (tako kot v Sloveniji je zakonska omejitev poslovanja z gotovino 15.000 € na osebo v mesecu dni). To je rezultat raziskave univerzitetnega inštituta Steinbeis iz Berlina, ki jo je naročila priznana kovnica Heraeus iz Hanaua. Tretjina vprašanih je mnenja, da je zlato dobra dolgoročna naložba. Naložbenikom niso najpomembnejša pričakovanja o rasti cene, pomembna jim je varnost. Skoraj vsi vprašani so z naložbo v zlato zadovoljni. Najmanj 85 odstotkov pa želi zlato obdržati dolgoročno. Več kot polovica jih pričakuje rast cene  tudi v prihodnjih letih.

V nemških gospodinjstvih se skriva pravo zlato bogastvo. Glede na raziskavo je 8000 ton zlata v privatni lasti. Pravzaprav je zanimivo, da imajo Nemci več denarja v zlatu kot v delnicah. Polovica vprašanih hrani denar doma.

Raziskava je zajela preko 2000 oseb starejših od 18 let, poleti leta 2012.

 

Povzeto po reviji Money Trend , februar 2013.