DRUŽBA MORO - mednarodno priznani trgovec z zlatom

Levo – akcijska ponudba

…………………………………….

Motivi: Lipa, Kostanj, Smreka, Bor, Bukev, Hrast. Lepo darilo ali del zbirke.

Napoved cen plemenitih kovin za leto 2007

Stanovsko združenje bankirjev, finančnih posrednikov, trgovcev s plemenitimi kovinami – »London Bullion Market Association«, je pozvalo 30 renomiranih predstavnikov in stalnih članov, da oddajo napoved o pričakovanih cenah plemenitih kovin na svetovnih borzah za leto 2007.

Vsak izmed članov je napovedal najnižjo, najvišjo in povprečno vrednost za posamezno plemenito kovino. Napovedi si oglejte v tabelah in kliknite tukaj.

Najvišjo vrednost za zlato USD 850 za unčo je napovedal Christian Jeffrey iz »CPM Group«, New York in navaja: tržišče je zelo senzibilizirano kar se tiče naložb v plemenite kovine, količina izkopanega zlata se kot pričakovano ni povečala. Cene plemenitih kovin pa so vsekakor povezane tudi s političnimi in gospodarskimi razmerami.

Stephen Briggs iz Societe Generale Bank smatra, da bo letos najvišja dosežena cena za zlato USD 675, ki pa je bila v tem letu že presežena in je danes dosegla najvišjo vrednost v tem letu, to je USD 695 za unčo zlata. Je mnenja, da bo izkop zlata močno povečan in bo to povzročilo presežek zlata na tržišču, o čemer pa se z njim ne strinjamo.

V lanskem letu se je borznim napovedim za vrednost zlata najbolj približal Ross Norman, svetovalec spletne strani za plemenite kovine, ki je podprta s strani Svetovnega zlatega sveta »TheBullionDesk« iz Londona. Njegova napoved povprečne cene zlata na svetovni borzi je 718 USD za unčo in s tem po mojem mnenju najbolj realna.

Za nas naložbenike in svetovalce je vedno pomembno, da spremljamo komentarje kompetentnih oseb, oseb z znanjem in izkušnjami na finančnih področjih, to pa je vsekakor Dr. Marc Faber, finančni guru z velikim občutkom za svetovna gospodarska in politična dogajanja. Upoštevati moramo tudi njegovo izjavo, da bo pri ceni zlata po vsej verjetnosti še prišlo do korekcije. To pomeni, da boste tudi sami pri nakupu zlata dosegli najboljšo povprečno ceno s tem, da željene količine ne boste kupili naenkrat.

Pripravila Irena Kunstelj MORO