DRUŽBA MORO - mednarodno priznani trgovec z zlatom

Levo – akcijska ponudba

Na voljo so različni priložnostni in zbirateljski kovanci po znižanih cenah. Ob nakupu vam poklonimo 3 € kovanec RS.

Nakup zlata je še vedno najboljša poteza

Nakup zlata je še vedno najboljša poteza, predvsem zdaj, ko se svetovno gospodarstvo ne odvija po najboljšem možnem scenariju, je izjavil dr. Marc Faber, odličen poznavalec svetovnega gospodarstva, v Bloombergu.  V javnosti se namreč porajajo vprašanja, ali je zlato dobra in donosna naložba, kljub trenutnem padcu cene v evrih na svetovnih borzah.  Med borzniki so se pojavila celo namigovanja o tem, da so naložbe v delnice zlatih rudnikov bolj donosne od fizičnega zlata, zato naj se naložbeniki raje obrnejo k delniškim trgom. Na take komentarje Marc Faber, odločno odgovarja: »Vsak posameznik bi moral imeti v svojem portfelju zlato v fizični obliki. In ne, ob padcu cene zlata ne prodajam. Moja finančna sredstva ostajajo razpršena. Želim imeti približno 25 odstotni delež prihrankov v zlatu, 25 v obveznicah, 25 v lastniških vrednostnih papirjih in 25 v nepremičninah. V najslabših možnih gospodarskih razmerah bodo plemenite kovine sposobne generirati relativno visoke donose.« Slednje je Marc Faber poudaril tudi na nedavnem gostovanju v Evli Bank v Helsinkih.

Nepredvidljiva monetarna politika ZDA, Evrope  in Japonske je ena od dodatnih razlogov za posedovanje fizičnega zlata.

Kot že večkrat poudarjeno, naj naložbe v fizično zlato v portfelju posameznika predstavljajo varnost za prihodnost oziroma za daljše časovno obdobje. Špekulativne naložbe v zlato se na krajši rok (nekaj mesecev) zaradi nihanj cene niso vedno izkazale za najbolj donosne.

Le vprašanje časa je, kdaj bo cena zlata zgradila dovolj trdno osnovo za nadaljnjo rast, ki naj bi zaznamovala trg v vsaj naslednjih nekaj letih. Skupina strokovnjakov na področju naložb v plemenite kovine – med katerimi je tudi vodja analiz pri Thomson Reuters GFMS, Philip Klapwijk –  je podala napovedi za možno ceno zlata v letu 2013. Več podatkov najdete na straneh LBMA TUKAJ.

Bistveno v današnjih gospodarskih razmerah za naložbenika je, da ima fizično zlato.