DRUŽBA MORO - mednarodno priznani trgovec z zlatom

Levo – akcijska ponudba

Je prvi srebrnik iz serije Lepote vesolja. Njegova posebnost je valovit rob in konveksna hrbtna ter konkavna sprednja stran.

Najava novega fiksinga cene zlata LBMA Gold Price

Povzetek sporočila za javnost, London, 19. februar

Londonsko združenje LBMA (London Bullion Market Association) je najavilo nov fiksing cene zlata, ki nadomešča tradicionalen London Gold Fix. Administrator cene je od 20. februarja organizacija ICE Benchmark Administration (IBA), ki bo skrbela za elektronske poravnave in trgovanje prek avkcije. Pravico za intelektualno pravico si lasti Precious Metals Prices Limited, ki je nova podružnica LBMA.

Cena zlata se bo še naprej oblikovala v ameriških dolarjih in bo objavljena dvakrat dnevno (ob 10. in 15. uri po Londonskem času) v treh valutah (dolarjih, evrih in britanskih funtih). Ruth Cowell, izvršna direktorica LBMA, je povedala: »Po prenovljenem sistemu oblikovanja cene srebra, platine in paladija v letu 2014, smo letos uvedli še nov sistem oblikovanja cene zlata. To pomeni, da bo administracija cene vseh štirih plemenitih kovin potekala neodvisno na elektronskih avkcijskih platformah, kar povečuje možnosti sodelovanja in transparentnost.« LBMA Gold Price bo še naprej dostopna na spletni strani LBMA in pri ostalih ponudnikih tovrstnih podatkov.

V družbi Moro trgujemo na osnovi 24 urne svetovne spot cene, fiksing cen plemenitih kovin pa se uporablja za predhodna naročila večjih količin plemenitih kovin.