DRUŽBA MORO - mednarodno priznani trgovec z zlatom

Levo – akcijska ponudba

Je prvi srebrnik iz serije Lepote vesolja. Njegova posebnost je valovit rob in konveksna hrbtna ter konkavna sprednja stran.

Moro sodeluje na Festivalu Nostalgija

a konec tedna, natančneje v soboto 14. junija, bo potekala zaključna prireditev ob predsedovanju Slovenije EU. Pridružite nam se!

Zaključna prireditev ob predsedovanju Slovenije EU na Slovenski cesti v Ljubljani bo drugačna, nostalgična, izvirna, slovenska, visokokakovostna.

Kulturni dan, ki bo izrazito zaznamoval Ljubljano kot srednjeevropsko prestolnico v času njenega predsedovanja, jo naredil še bolj prepoznavno, tako domačim kot tujim obiskovalcem Ljubljane, privabil v prestolnico še več obiskovalcev.

Namen dogodka je obeležiti zaključek predsedovanja Slovenije EU na drugačen način,s svojo posebnostjo in izvirnostjo približati Ljubljano skozi čas na enem mestu, predstaviti slovensko zgodovino, znamenitosti, običaje, znane slovenske osebnosti, ki so pustile pečat na kulturnem področju,oživeti tivolsko promenado, ki bo povezala mestno središče s parkom Tivoli, ter doprinesti inovativnost tudi v turistični ponudbi, zanimivo tako za domače kot tuje obiskovalce.

Festival bo posvečen slovenski kulturi in življenju v preteklih časih. Na njem se bodo predstavili starodobni avtomobili in kolesa, starodobni slovenski kulturniki in ustanove, kočija z Lipicanci, moda, glasba, stari običaji, starinski predmeti idr. V njegovem okviru bo za en dan v starodobnem duhu oživela nekdanja Tivolska promenada, osrednje dogajanje pa bo potekalo na Slovenski cesti.

Gospe in gospodje, oblečeni v meščanska oblačila iz predvojnih časov in deljenjem ličnih v stilu izdelanih letakov , začnejo ob 10. uri uvod v Festivalsko dogajanje najprej z namenom obveščanja mimoidočih o dogodku na območjih od Slovenske ceste, po Čopovi do Prešernovega trga, Cankarjevi ulici in nabrežju o dogodku na Slovenski cesti, ter jih vabiti, da si ga ogledajo. S tem se bo že začelo tudi dejanje vnovične obuditve ljubljanske promenade, ki bo zajela povezavo in razširitev mestnega središča s parkom Tivoli in ljubljanskim gradom. Čez dan, pa se bodo »GOSPE IN GOSPODA« sprehajali na Slovenski cesti,deloma na Čopovi , Prešernovem trgu, Cankarjevi ulici in po Jakopičevem sprehajališču v Tivoliju, ter skrbeli za popestritev nostalgičnega dogajanja in kramljali o starih dobrih časih z mimoidočimi…..

Spored:

10.00-22:00, Slovenska cesta: sprehajalci v zgodovinskih oblačilih
10.00-17.00, Slovenska cesta: bolšji sejem starin
10.00-18.00, Slovenska cesta: Primož Trubar, France Prešeren in Jože Plečnik – imitatorji velikih mož slovenske kulture
10.00-18.00, Slovenska cesta: lajnarji
10.30-18.00, Slovenska cesta: razstava starodobnih avtomobilov s spremljevalnim glasbenim programom
11.00-16.00, Slovenska cesta: brezplačne vožnje z muzejskim vozilom do ljubljanskih muzejev
12.00-17.00, Park Tivoli: brezplačne vožnje z muzejsko kočijo z Lipicanci
13.00-16.00, Slovenska cesta: razstava starih koles in otroških vozičkov
19.00-20.00, Slovenska cesta: revija starodobne mode
20.00-22.00: koncert slovenskih popevk, nastopajo Lucky Cupids

Vstopnine ni!