07.11.2012 15:20, Arhiv Novice

LBMA podpira WGC pri vzpostavljanju nekonfliktnega mednarodnega zlatega standarda

Pred nekaj dnevi je LBMA medijem poslal sporočilo za javnost, kjer poudarjajo pomen spoštovanja mednarodnih standardov pri trgovanju z zlatom. Podpirajo WGC pri vzpostavitvi in spoštovanju  nekonfliktnega zlatega standarda, ki preprečuje, da bi se med članicami pojavilo zlato iz rudnikov, kjer potekajo nezakoniti oboroženi spopadi.

Standard je določen v sodelovanju s članicami WGC, med katerimi so tudi vodilni rudniki zlata,  in na drugi strani z vladami ter civilno družbo.

Pri WGC poudarjajo: »S spoštovanjem nekonfliktnega zlatega standarda  rudniki pod drobnogled postavljajo proizvodnjo in s tem hkrati zagotavljajo, da ne povzročajo ali podpirajo oboroženih spopadov kot tudi ne prispevajo h kršenju človekovih pravic ali k prekoračitvi mednarodnih zakonov o človekovih pravicah.«

Zlati standard WGC je predvsem namenjen izboljšanju oziroma vzpostavitvi iniciative vodilne industrije, da prepreči pranje denarja, varuje človekove pravice, ne spodbuja terorizma in se izogne nezakonitim finančnim transakcijam.

Kot prvi v Sloveniji mednarodno priznani  trgovci z zlatom s strani WGC smo v skladu z omenjenim standardom v družbi Moro dolžni izbirati dobavitelje.

x

Na naši stran uporabljamo piškotke za pravilno delovanje strani in beleženje obiskanosti strani. S strinjanjem nam dovolite uporabo piškotkov.