DRUŽBA MORO - mednarodno priznani trgovec z zlatom

Levo – akcijska ponudba

Je prvi srebrnik iz serije Lepote vesolja. Njegova posebnost je valovit rob in konveksna hrbtna ter konkavna sprednja stran.

KREDA, nov tretji srebrnik iz serije Življenje v prazgodovini

Moro-Prazgodovina-3-Galerija-02

V prodaji je že nov srebrnik Kreda, življenje na kopnem, tretji iz serije Življenje v prazgodovini. Avstrijska kovnica Münze Ӧsterreich bo kovance na trg poslala 19. marca, ko bo mogoč prevzem tudi v naši družbi.

Osnovne karakteristike kovanca:
masa kovanca 20 g
masa srebra 18 g
čistina srebra 900/1000
premer 34 mm
nominala 20 evrov
naklada 50.000 kovancev

Na sprednji strani kovanca je upodobljen Struthiosaurus austriacus, eden od najmanjših – vseeno večji kot 2 metra – znanih evropskih dinozavrov iz družine Nodosauridae.  Najbolj znane ostanke te živali z močnim oklepom sta leta 1855 v rudniku premoga južno od Dunaja odkrila geolog Eduard Suess in paleontolog Ferdinand Stoliczka. Na zadnji strani je ponazorjena tipična pokrajina iz krednega obdobja in dinozaver Zalmoxes, ki brani svoje gnezdo pred plenilcem.

Petdelna serija kovancev bo v celoti na voljo do konca leta 2015. Nastaja v sodelovanju z dunajskim prirodoslovnim muzejem (Naturhistorisches Museum Wien). Kovanci bodo predstavljali evolucijske mejnike petih zaporednih geoloških obdobij –  Trias, Jura, Kreda, Terciar, Kvartar – oziroma čas od pred 250 milijoni let do sedanjosti.

Kreda, s katero se zaključi obdobje mezozoika, se je začela pred 145,5 milijoni let in končala pred 65,5 milijoni let ter je trajala približno 80 milijonov let. Ime Kreda je izpeljanka iz latinske besede creta, kar pomeni apnenec. V tem obdobju so se pojavile prve cvetlice in ptiči, razvijalo se je življenje v morju, na kopnem so prevladovali dinozavri. Konec krednega obdobja je zaznamovan z množičnim izumrtjem živih bitij na Zemlji.

Kovanec je pakiran v škatlici in ima oštevilčen certifikat.  Zbirateljem pa je za celotno zbirko na voljo tudi posebna darilna embalaža. Nakup lahko opravite TUKAJ.

Prva dva kovanca iz serije lahko v družbi Moro kupite s sklikom na izbrani srebrnik:
Trias, življenje v vodi
Jura, življenje v zraku