DRUŽBA MORO - mednarodno priznani trgovec z zlatom

Levo – akcijska ponudba

31,11 g srebrnik KRALJIČNA NA ZRNU GRAHA. Hans Christian Andersen je avtor priljubljene pravljice Kraljična na zrnu graha, ki je upodobljena tudi na čudovitem srebrniku. Odpelje vas na grad, v katerem živi osamljeni princ, ki si od vsega na svetu najbolj želi le prave kraljične. Pa je bila res kraljična? Lepo darilo.

KOZMOLOGIJA – nov bimetalni kovanec je že razprodan

Od 3. februarja je kovanec RAZPRODAN.

Bimetal-Kozmologija-15

V prodaji je NOV BIMETALNI KOVANEC – KOZMOLOGIJA avstrijske kovnice Münze Ӧsterreich. To je že trinajsti kovanec priljubljene bimetalne serije (niobij-srebro).

Osnovne karakteristike kovanca: masa 16,5 g, vsebnost srebra 9 g, čistina srebra 900 / 1000, premer 34 mm, nominala 25 evrov, naklada 65.000 kovancev.

Niobij v kovancu je v dveh barvah, tokrat v modri in rumeni. Na sprednji strani je upodobljen planet Saturn, ki ga obkrožajo zvezde, in evropska vesoljska sonda Rosetta, prvo vesoljsko plovilo v orbiti kometa. Hrbtna stran kovanca prikazuje planete v svojih orbitah in največji optični teleskop na svetu E-ELT (European Extremely Large Telescope), ki je trenutno v gradnji v puščavi Atacama v Čilu.

Letošnji kovanec je posvečen kozmologiji, znanstveni vedi, ki je del fizike in proučuje zgradbo in razvoj Vesolja kot celote. Kozmologijo upoštevajo astronomija, filozofija, religije in ljudska izročila. V veliki meri je kozmologija teoretična znanost, z eksperimentalnimi podatki pa jo zalagata astronomija in astrofizika.