DRUŽBA MORO - mednarodno priznani trgovec z zlatom

Levo – akcijska ponudba

7 g, Zlata medalja 1 TOLAR: zlati spomin na prvo valuto samostojne Slovenije. Naklada 2000 medalj. Lepo darilo ali del zbirke. Cena: 530 €.

Kovnica Austrian Mint se je v sodelovanju z Dorotheum prvič predstavila s kolekcijo nakita

Kovnica Austrian Mint, ki ima več kot 800 letno tradicijo obdelave plemenitih kovin in je poslovni partner družbe Moro & Kunst, se je odločila za zanimivo poslovno potezo. Skupaj z Dorotheum, največjo dražbeno hišo v nemško govorečem delu Evrope in hkrati največjim draguljarjem v Avstriji, sta z roko v roki razvila linijo nakita z nazivom Prebujen s poljubom.

Edinstvena linija nakita združuje zgodovino kovnice Austrian Mint in modernost v prav posebni obliki. Skoraj pozabljeni, vendar dobro varovani, so modeli čakali stoletja, da jih znova odkrijejo in uporabijo v prvi kolekciji nakita avstrijske kovnice. V kovanem kovancu, ročno oblikovanem s strani zlatarjev Dorotheuma, so ujeti zgodnji baročni motivi, ki slavijo renesanso in pripovedujejo zgodbe o letečih srcih in nasmejanih soncih.

 

Nakit je bil predstavljen 24. oktobra v prostorih Dorotheuma na Dunaju. Udeležila sta se ga tudi predstavnika družbe Moro.

Mag. Gerhard Starsich, generalni direktor kovnice Austrian Mint, Ivan Moro, direktor poslovalnice Moro v Zagrebu in Vesna Mladenova, strokovna sodelavka iz družbe Moro v Ljubljani

Mag. Andrea Lang, vodja trženja in prodaje kovnice Austrian Mint v družbi predstavnic draguljarne Dorotheum

Foto: muenzeoesterreich.at

Avtorica: Vesna Mladenova