DRUŽBA MORO - mednarodno priznani trgovec z zlatom

Levo – akcijska ponudba

Na voljo so različni priložnostni in zbirateljski kovanci po znižanih cenah. Več informacij in možnost nakupa najdete tukaj.

Kovnica Austrian Mint in družba MORO sta javnosti uspešno predstavili monetarno zlato palico

Moro-Au-Palica-12kg-06

Družba MORO je pod pokroviteljstvom dunajske kovnice Austrian Mint javnosti tako v Zagrebu kot tudi v Ljubljani uspešno predstavila 12,44 kg monetarno zlato palico. Posredno smo kupci naložbenih palic standarda Good Delivery vsi, neposredno pa jih kupujejo večinoma centralne banke kot del državnih rezerv in kovnice kot osnovo za izdelavo manjših palic in kovancev.

Po podatkih združenja World Gold Council ima Slovenija v lasti 257 zlatih palic, 3,2 toni – London Good Delivery Bar. Največ, 653.818 zlatih palic, je v trezorjih ZDA, in sicer 8133,5 ton, sledijo Nemčija z 3377,9 ton (271.535 palicami) in IMF z 2814 ton (226.205 palicami). Na prvih desetih mestih sledijo države Italija, Francija, Kitajska, Rusija, Švica, Japonska in Nizozemska.

Kaj pravzaprav je tisto, kar zlato palico z oznako London Good Delivery Bar naredi tako posebno, pravo ikono moči in prestiža? Zlata palica – London Good Delivery Bar – je večinoma edina enota plemenite kovine, s katero se trguje na vodilnih mednarodnih trgih. Masa palice je 400 trojskih unč oziroma 12,44 kg. Cena palice je okoli 500 tisoč evrov, odvisno od gibanja cene zlata na svetovni borzi.

Good delivery je mednarodni standard kvalitete zlatih in srebrnih naložbenih palic. Kovnicam plemenitih kovin ga ob zadostitvi visokih standardov podeli neodvisno združenje LBMA (London Bullion Market As.), ki deluje v okviru Londonske borze. Priporočamo, da so kupci pri nakupu investicijskega zlata pozorni na Good Delivery standard.

Prvih nekaj objav medijev obeh držav. S klikom na izbran medij si lahko preberete ali ogledate objavo.

Delo, Svet kapitala
Planet.si
Večernji list
Lider
24sata
Dnevni avaz
Aljazeera
Oslobođenje
Jutarnji list
Dnevnik.hr
Dnevno.hr
RTL TV, Vjesti
RTL TV, Direkt
Nova TV, Vjesti
Nova TV, Večernje vesti
HRT1, Dnevnik 2
HRT4, Studio 4
Glas Slavonije
Slobodna Dalmacija
Privredni vjesnik