DRUŽBA MORO - mednarodno priznani trgovec z zlatom

Levo – akcijska ponudba

…………………………………….

Motivi: Lipa, Kostanj, Smreka, Bor, Bukev, Hrast. Lepo darilo ali del zbirke.

Konferenca LBMA /LPPM letos poteka v Rimu

LBMA 2013

V Rimu poteka dvodnevna 14. LBMA/LPPM konferenca trgovanja s plemenitimi kovinami 2013. Gre za največji dogodek na tem področju, katerega se udeležijo predstavniki industrije, največjih centralnih in poslovnih bank, borz ter priznani mednarodni trgovci s plemenitimi kovinami. Na konferenci smo prisotni tudi predstavniki našega podjetja.

Na konferenci letos beležijo 727 obiskovalcev  iz 316 svetovnih podjetij in preko 50 predavateljev, ki predstavljajo aktualno dogajanje na trgu plemenitih kovin in drugih finančnih trgih. Srečanje so otvorili David Gornall, generalni direktor LBMA, Stewart Murray, izvršni direktor LBMA, Peter Smith, direktor LPPM in Salvatore Rossi, guverner Banca d’Italia.

Poudarek drugega dne konference je na velikem povpraševanju po fizičnem zlatu v letošnjem letu. V Indiji se največ zlata porabi za nakit, 65 odstotkov, ostalih 35 odstotkov so naložbe v bullion proizvode. Največ zlata na prebivalca beleži Nemčija. V letu 2014 se lahko v Nemčiji DDV na srebrne naložbene kovance dvigne iz sedanjih 7  na 19 odstotkov.

Trgovanje na svetovnih borzah je v veliki meri vodeno z računalniškimi algoritmi, ki je po ocenah v ZDA prisotno med 30 in 60 odstotki, pravi Tom Kendall, direktor raziskav plemenitih kovin v Credit Suisse.

Trenutna volatilnost na trgih predstavlja za investitorje tveganje, zato je rezpršenost in prilagodljivost naložbenega portfelja v teh razmerah nujna. Fizično zlato je v razmerah ekonomske negotovosti in politične nestabilnosti dolgoročno varna naložba, kar dokazujejo tudi letošnji neto nakupi centralnih bank.