DRUŽBA MORO - mednarodno priznani trgovec z zlatom

Levo – akcijska ponudba

Je prvi srebrnik iz serije Lepote vesolja. Njegova posebnost je valovit rob in konveksna hrbtna ter konkavna sprednja stran.

Konec meseca izzide drugi iz serije Disneyevih kovancev, Jaka Racman

Kovance smo že prejeli v Slovenijo, zato je mogoč takojšnji prevzem (objava: 18. junij).

Število kovancev je omejeno, zato predvsem zbirateljem serije priporočamo čim prejšnjo rezervacijo – na voljo le en zlatnik

Moro-Galerija-Jaka-Racman-03

Disneyevim najbolj priljubljenim risanim junakom se bo tokrat na zlatniku in srebrniku pridružil nerodni in godrnjavi, a nadvse simpatični Jaka Racman. Po Mikiju Miški kovnica New Zealand Mint dopolnjuje serijo izjemno priljubljenih kovancev z zelo nizko naklado.

Ponovno so zlati kovanci že pred uradno izdajo razprodani, saj je nakovanih le 1000 zlatnikov, mase 7,78 g, in 10 000 srebrnikov, mase 31,13 g. V Slovenijo bomo prejeli omejeno količino kovancev – zlatnik, katerega cena je 1050 € in srebrnike s ceno 110 €. Kovance že lahko kupite TUKAJ, s klikom na sliko kovanca spodaj ali na sedežu družbe.

Donald-Duck-Moro Donald-Duck-Ag Moro

Na zadnji strani drugega kovanca je prizor iz filmskega prvenca, The Wise Little Hen (1943), kjer je Jaka Racman v njegovi značilni mornarski obleki in z metuljčkom. Na dnu kovanca je vtisnjena masa in čistina ter napis © Disney. Na sprednji strani pa je britanska kraljica Elizabeta II ter  letnica kovanja in nominalna vrednost (25 novozelandskih dolarjev na zlatniku, 2 dolarja na srebrniku).

Nov kovanec je posvečen 80. rojstnem dnevu Jake Racmana, ki se je javnosti prvič predstavil 9. junija 1934. Poleg miške Mikija je najpopularnejši Disneyev junak in je bil leta 2002 uvrščen na seznam petdesetih najbolj priljubljenih animiranih risanih junakov vseh časov. Jaka Racman je med drugim dobil svojo zvezdo na znamenitem hollywoodskem pločniku slavnih, kar nekaj njegovih risanih filmov pa se lahko pohvali tudi z nagrado ameriške filmske akademije Oskar.

Prvi zlatniki v seriji (Miki Miška), izdani aprila letos, so bili razprodani v samo nekaj urah, kar se je zgodilo tudi zdaj. Zato serija že takoj na začetku spada med eno najbolj priljubljenih med naložbeniki in zbiratelji. Kovanci so hkrati zakonito plačilno sredstvo južnopacifiške otoške države Niue.

Število kovancev celotne serije še ni znano, znano pa je, da bodo izhajali dve leti.

Vsak kovanec je opremljen z leseno šatuljo, brezčasno vintage barvno embalažo s podobo Jake Racmana in oštevilčenim certifikatom.

Donald-Duck-Moro-šatulja Donald-Duck-Moro šatulja Ag Donald-Duck-jaka Racman-Moro