DRUŽBA MORO - mednarodno priznani trgovec z zlatom

Levo – akcijska ponudba

Na voljo so različni priložnostni in zbirateljski kovanci po znižanih cenah. Ob nakupu vam poklonimo 3 € kovanec RS.

Kitajsko, lunarno novo leto bo v znamenju tigra tudi na avstralskih kovancih

Leto tigra, kitajsko lunarno novo leto, imenuje tudi festival pomladi, se začne 1. februarja 2022 in konča 21. januarja 2023. Lunarno novo leto, ki ga praznuje skoraj dve milijardi ljudi po vsem svetu, ima dolgoletno povezavo s fazami lune, zato se datum kitajskega novega leta vsako leto spreminja.

Zlatnike in srebrnike Lunin koledar – tiger 2022 lahko kupite TUKAJ.

Ena od legend pripoveduje zgodbo o tem, da so Kitajci začeli spremljati minevanje časa tako, da so leta poimenovali po različnih živalih. Znotraj kitajskega zodiaka je namreč 12 živali, ki so se zbrale na dirki na podeželju. Vsaka od živali je imela pozitivne in negativne lastnosti, ki so jim pomagale pri napredovanju v dirki. Živali so prišle skozi cilj v tem vrstnem redu: podgana, vol, tiger, zajec, zmaj, kača, konj, koza, opica, petelin, pes in prašič.

Tiger je znan kot kralj vseh zveri in je povezan s pogumom, samozavestjo in močjo. Rojeni v letu tigra – 1938, 1950, 1962, 1974, 1986, 1998, 2010, 2022 – so znani po močni volji, samozavesti, trmi, živahnosti in ambicioznosti, drznosti, radodarnosti in občutkom za pravičnost. Tigri so aktivni ljudje, ki imajo radi dober izziv in pustolovščino v življenju.

Tiger je tretji kitajski zodiak. Po legendi je bil Tiger prepričan, da nihče ne more tekmovati z njegovo hitrostjo in močjo za nebesno dirko, ki odloča o vrstnem redu zodiakov. Ko pa je Tiger splezal iz reke, misleč, da je prvi, so ga obvestili, da je podgana na prvem mestu zaradi svoje zvitosti, vol pa na drugem mestu zaradi svoje pridnosti. Zaradi tega se je moral kralj džungle zadovoljiti s tretjim mestom.

Vesna Mladenova