DRUŽBA MORO - mednarodno priznani trgovec z zlatom

Levo – akcijska ponudba

Je prvi srebrnik iz serije Lepote vesolja. Njegova posebnost je valovit rob in konveksna hrbtna ter konkavna sprednja stran.

Kitajska lunarna serija – leto prašiča

Avstralska kovnica Perth Mint je leta 1996 začela kovati serijo dvanajstih zlatih kovancev kitajske lunarne serije. Z letošnjim letom 2007 se serija dvanajstih znamenj zaključuje. Kovanci težki eno unčo so najvišje možne čistine in jih odlikuje kakovostna izdelava in simpatična podoba živali.

V Aziji horoskopa ne sestavljajo glede na Sonce ampak glede na Luno oziroma na lunina leta. Lunino leto je sestavljeno iz dvanajstih luninih mesecev od mlaja do mlaja medtem, ko vsakih dvanajst let dodajo še en lunin mesec. To je tudi vzrok, da se novo leto na Kitajskem in v ostalih azijskih državah ne začne vedno na isti dan v letu ampak na dan pred prvim mlajem v novem letu.

Tako azijski kot naš horoskop se vrtita okoli številke dvanajst s tem, da gre pri kitajskem horoskopu za dvanajst let, pri našem pa za dvanajst mesecev. Znaki si sledijo vedno v istem zaporedju. Vsako leto določenega ciklusa predstavlja posamezna žival, ki vpliva na usodo vseh, ki so rojeni v tem letu.

Legenda pravi, da je Buda pred davnimi časi pozval vse živali, nato pa obdaril tiste, ki so se odzvale prve. Živali so prihajale po naslednjem vrstnem redu: Podgana, Bivol, Tiger, Zajec, Zmaj, Kača, Konj, Koza, Opica, Petelin, Pes in na koncu še dobrodušni Prašič. Vsaki od teh živali je Buda podaril leto, ko bo lahko vplivala na vse stvari in dogajanje.

Leto 2007 se začne 18. februarja letos in mu kraljuje Prašič. Prašič je galanten, uslužen, tankovesten in resnicoljuben. Ljudje mu zaupajo, saj nikoli nikogar ne izda in je vedno pripravljen pomagati. Je preprost, predvsem pa ni hudoben. Prašič se zlahka pusti speljati na led, hrabro prenaša poraze in je strpen do napak, ki jih naredijo drugi. Zna izgubljati in nikoli ni tekmovalen. Na žalost pa je zelo omahujoč. Na njegove odločitve je treba dolgo čakati, saj tehta vse možnosti za in proti. Nima sposobnosti takojšnje ocene situacije. Je popolnoma odkrit in hkrati popolnoma neškodljiv. Marsikdo to seveda izkorišča. Zlaže se predvsem takrat, ko bi z resnico koga prizadel ali da zavaruje sebe. Je zelo inteligenten, vendar včasih v svoji uslužnosti preveč neroden. Je strog in redko sprejema kompromise. Če po eni strani verjame vse, kar mu drugi povedo, pa po drugi strani vse preveri. V družbi je Prašič izjemno živahen, včasih pa tudi malce piker. Je bolj molčeč, kadar pa začne govoriti, ga ne more nihče ustaviti.

V literaturi pravijo tudi, da Prašiča po pretkanosti prekaša samo Opica. Ljudje, rojeni v tem znamenju, so sjajni psihoanalitiki, realisti in tudi manipulatorji, ki so sposobni preračunljivo izkoristiti vsako situacijo. Koliko je resnice v tem, pa lahko ocenite vsi, ki poznate osebo rojeno v tem znamenju.

Kovance zlate lunarne serije različnih velikosti lahko že naročite!

Avtor: Ana Savič, univ.dipl.ekon.