DRUŽBA MORO - mednarodno priznani trgovec z zlatom

Levo – akcijska ponudba

Na voljo so različni priložnostni in zbirateljski kovanci po znižanih cenah. Ob nakupu vam poklonimo 3 € kovanec RS.

Investitorji izkoriščajo nizko ceno za dodatne nakupe

Padec cen plemenitih kovin je posledica trgovanja s terminskimi pogodbami. Sharps Pixley poroča, da investitorji v fizične plemenite kovine izkoriščajo nizko ceno za dodatne nakupe kovin fizičnih oblik.

Krepitev dolarja in verjetnost zvišanja obrestnih mer s strani Fed so znižale povpraševanje, naložbe največjih ETF produktov, ki so vezani na zlato, so najnižje v zadnjih šestih letih. Cena zlata in srebra je v zadnji noči padla na najnižji nivo od leta 2010. Trenutno se zlato prodajaja po ceni, nižji od proizvodnih stroškov.

Ponoči je bilo na trgu prodanih 13000 terminskih pogodb, vezanih na zlato, v skupni vrednosti 1,5 miljarde ameriških dolarjev. Posledično je cena zlata padla za več kot 20 dolarjev (približno 1,9 odstotka) na 1151 dolarjev za trojsko unčo, kar je najnižja vrednost od aprila 2010. Hkrati je cena srebra padla pod 16 dolarjev za trojsko unčo, kar je na nivoju februarja 2010. Cena platine je istočasno padla za 1,7 odstotka na 1.204 dolarjev za trojsko unčo, cena paladija pa za 1,6 odstotka na 773 dolarjev za trojsko unčo.

 

Vir: Sharps Pixley