DRUŽBA MORO - mednarodno priznani trgovec z zlatom

Levo – akcijska ponudba

Na voljo so različni priložnostni in zbirateljski kovanci po znižanih cenah. Ob nakupu vam poklonimo 3 € kovanec RS.

Investicijsko zlato, nepremičnine, kriptovalute, evro / komentar Irena Moro

Investicijsko zlato

Stanovska organizacija in regulator trga zlata, LBMA, ima v najnovejšem poročilu zapisano, da se je v Londonu v lanskem in letošnjem letu trgovalo s količinami fizičnega zlata, ki so nepredstavljive za ljudi, to so večje količine, kot so po podatkih FED shranjene v Fort Knoxu. Tudi vse več zasebnih vlagateljev se odloča za nakup zlata preko bank na tako imenovanih unallocated računih v tujini. Velja pravilo, da zlato prodaš kot zadnjo naložbo, oziroma ko nujno potrebuješ denarna sredstva. Zato je še vedno pomembno, v kolikor se ga kupuje v fizični obliki, da je varno shranjeno v banki, ki je blizu doma.

Nepremičnine

Nepremičnine so dobra naložba, vendar večinoma niso hitro likvidne. V Sloveniji smo tudi v pričakovanju dodatne obdavčitve, tako da bo tovrstna poteza vlade prizadela določene vlagatelje.

Kriptovalute

Nekatere kriptovalute bodo v prihodnje dobra naložba, saj gre razvoj v to smer. Žal ne vemo, katera je tista kriptovaluta, ki bo splošno sprejeta. Trenutno je ta trg po mojem mnenju kar nepredvidljiv.

Stabilnost evra

Italija, Nemčija in Francija v EU predstavljajo trojček stabilnosti evra in so države z največjo ekonomijo, in ene od prvih evropskih držav, ki so leta 1951 začele gospodarsko sodelovati. Evropska komisija je do včeraj, 13. novembra, Italiji postavila ultimat, da popravi osnutek proračuna za leto 2019, kar verjetno ni storila, saj je svoje namere objavila že pred tem. Italija namreč ob veliki zadolženosti, z 2,4 odstotkov proračunskega primanjkljaja krši bruseljske določbe pakta za stabilnost. Razmere na finančnih trgih se zato lahko zaostrijo, po vsej verjetnosti se bodo višale obresti za kredite. Javni dolg Italije se vsako leto povečuje in znaša že rekordnih 131,8 odstotkov BDP (julij 2018), Nemčija ga ima 64,1 odstotka in Francija 97 odstotkov. Slovenija, v EU sicer nepomembna ekonomija, ima 73,6 odstotka javnega dolga (vsi podatki so za leto 2017).  To pomeni, da ima Italija dolg v višini, katerega ne bo mogla nikoli odplačati! Italija lahko zamaje stabilnost evra v EU, kar pomeni, da po posvetu s strokovnjaki lahko trdim, da je naložba v zlato za zavarovanje premoženja tokrat nujna in to ne glede na trenutno borzno ceno!

Irena MORO, direktorica