DRUŽBA MORO - mednarodno priznani trgovec z zlatom

Levo – akcijska ponudba

Je prvi srebrnik iz serije Lepote vesolja. Njegova posebnost je valovit rob in konveksna hrbtna ter konkavna sprednja stran.

Investicija v zlato leta 2011

Združene države Amerike ostajajo gospodarska in politična velesila sveta. Lansko leto smo se lahko ponovno prepričali, da je ključ uspeha politične usmerjenosti in gospodarske dejavnosti posamezne države v pridobivanju in obdelavi informacij. K temu bistveno pripomorejo veleposlaništva, ki sistematično posredujejo pomembne podatke v domovino. Diplomatski predstavniki namreč v gostujoči državi uživajo vse mogoče privilegije, ki so lažja pot do številnih podatkov.

V letu 2011 bo glavni trend rasti svetovnega gospodarstva Kitajska s pričakovano 10 odstotno rastjo BDP. Gospodarsko dejavnost vse bolj širijo na afriške države bogate z nahajališči rud. Nakopano rudo in druga naravna bogastva posameznih držav je potrebno tudi varno prepeljati, zato bo njihova bistvena dejavnost gradnja obmorskih pristanišč. To je eden glavnih razlogov pričakovane rasti cen rudnih bogastev in naravnih dobrin (hrane) v naslednjih letih. V lanskem letu je Kitajska uvoz rud povečala za 40 odstotkov. S tem prevzema primat pred Evropo in postaja druga svetovna velesila. Hong Kong in Singapur postajata središči mednarodnega trgovanja, medtem ko borza v New Yorku vse bolj izgublja pomen. Razlog je tudi večje nezaupanje v ameriško valuto.

Posamezne evropske države se bodo v letu 2011 še naprej ukvarjale z zagotavljanjem mednarodne bančne likvidnosti. Lahko si samo želimo, da ne bo prihajalo do večjih finančnih pretresov. Naložbeniki bodo zaradi nezaupanja v evro in ameriški dolar za naložbo še vedno iskali zlato kot varen pristan. Na osnovi podatkov, ki jih pri poslovanju pridobivamo iz zanesljivih in strokovnih virov, Kitajska zlato kupuje tudi na sekundarnem trgu, zato ni razlogov, da bi cena zlatu na svetovnem trgu padala.

Naložbenikom v Sloveniji priporočamo, da zlato kupujejo ob trenutnih padcih cene.

Letni in mesečni grafi gibanja cene zlata v € (plačljive vsebine).

Že večkrat doslej smo na naši spletni strani objavili članke z informacijami, ki so jih objavili tudi strokovni mediji po svetu. To dokazuje, da so viri informacij, ki jih uporabljamo pri trgovanju, kredibilni. The Wall Street Journal je 4. januarja v članku Flood of cash drove surge in commodities povzel izjavo Jamesa Steela, analitika pri HSBC banki New York, o letošnjem pričakovanem prvem deficitu paladija v višini 200.000 trojskih unč oziroma 6,22 ton. Paladij se poleg avtomobilske industrije vse več uporablja tudi v drugi industriji, recimo pri naftnih črpalkah v Aziji in severni Ameriki. Več o paladiju si lahko preberete v enem naših prejšnjih člankov.

Želimo vam srečno v letu 2011 in veliko uspehov pri investiranju!