DRUŽBA MORO - mednarodno priznani trgovec z zlatom

Levo – akcijska ponudba

Na voljo so različni priložnostni in zbirateljski kovanci po znižanih cenah. Ob nakupu vam poklonimo 3 € kovanec RS.

Heraeus je nov lastnik kovnice Argor Heraeus

Švicarski Argor Heraeus Group je dobil novega lastnika, to je nemško globalno podjetje Heraeus Precious Metals (HPM). Heraeus je imel dolga leta v lasti delež kovnice Argor Heraeus, sedaj pa se je odločil za nakup preostalih delnic in s tem postal 100 odstotni lastnik kovnice ter tako največji ponudnik storitev na trgu plemenitih kovin na svetu, so zapisali v sporočilu za javnost.

V skladu s spremembo, v družbi Moro zdaj nudimo enake odkupne in prodajne pogoje za zlate palice Heraeus, Argor Heraeus in Austrian Mint, kupljene pri nas.

Argor Heraeus je ena od vodilnih svetovnih kovnic s sedežem v Mendrisiu, Švica. Ustanovljena je bila leta 1951. Poslovalnice ima v Nemčiji, Italiji in Latinski Ameriki (Čile). Gre za pomembnega partnerja različnim udeležencem na trgu zlata: rudnikom, centralnim in komercialnim bankam, trgovcem, zlatarjem, industrijskim odjemalcem in drugim kovnicam.

Cristoph Wild iz Argor Heraeus: “Naše podjetje je doživelo hitro mednarodno rast, ob tem kontinuirano razvijamo tehnologije in širimo proizvodne kapacitete. V Heraeusu smo prepoznali kompetentnega, zanesljivega in finančno stabilnega lastnika, ki ga poznamo že leta in s katerim lahko nadaljujemo uspešno pot. S Heraeusom si delimo več kot le ime, leta smo sodelovali kot zaupanja vredni partnerji in oboji sledimo istim vrednotam.

Heraeus ima sedež v Hanau v Nemčiji, ustanovljeno je bilo leta 1851, danes je stabilno mednarodno, družinsko vodeno podjetje. Ima več kot 12.500 zaposlenih in več kot 100 poslovalnic v 38 državah, v letu 2015 je doseglo prihodke v višini 12,9 milijard €. Heraeus je od leta 1986 tudi solastnik Commerzbank in Austrian Mint, kjer prav tako načrtuje nakup preostalega deleža delnic.

Argor’s key business focuses on refining mined gold, recycling precious metals, and the industrial processing of bars, coins, alloys, and semi-finished products.

Vir: Argor Heraeus