DRUŽBA MORO - mednarodno priznani trgovec z zlatom

Levo – akcijska ponudba

Je prvi srebrnik iz serije Lepote vesolja. Njegova posebnost je valovit rob in konveksna hrbtna ter konkavna sprednja stran.

Haydnovo leto 2009

Tako širokega odmeva, kot ga je leta 2006 imel Mozartov jubilej, s Haydnovim letom prav gotovo ne bo mogoče ponoviti. Kljub temu pa bo dvestota obletnica skladateljeve smrti leta 2009 nova priložnost za oglaševanje avstrijskih turističnih krajev in avstrijske glasbene dediščine. Vrsta turističnih organizacij (WienTourismus, Burgenland Tourismus, Niederoesterreich Werbung in Oesterreich Werbung) je zato sklenila začeti mednarodno kampanjo za počastitev Haydnovega leta.

Joseph Haydn se je rodil v kraju Rohrau, bil je hišni skladatelj in kapelnik grofa Esterhazyja v Železnu, umrl je na Dunaju, kjer je preživel skoraj dve desetletji. V vseh naštetih mestih stojijo ogleda vredni spomeniki, mojstrovo glasbo tam negujejo še posebno skrbno in na visoki kakovostni ravni, kar je dober temelj za povezovanje ogledov in prireditev, so sporočili pobudniki skupne akcije ob jubilejnem letu. Avstrijci želijo k sodelovanju pritegniti tudi kraje čez mejo – Bratislavo, kjer je Haydn pogosto nastopal in krstil kar nekaj svojih skladb, in madžarski Fertoed, kjer je več let vodil operno hišo. Poleg tega si želijo sodelovanja z vodstvom Centrope-Region. Podrobne načrte bodo pred javnostjo razgrnili prihodnje leto. STA

Delo, 27. december 2006