DRUŽBA MORO - mednarodno priznani trgovec z zlatom

Levo – akcijska ponudba

Na voljo so različni priložnostni in zbirateljski kovanci po znižanih cenah. Več informacij in možnost nakupa najdete tukaj.

Gold Summit 2022 na Dunaju

V oktobru smo se na povabilo Gerharda Starsicha, generalnega direktorja avstrijske kovnice Münze Österreich, udeležili Vienna Gold Summit 2022, okrogle mize o prihodnosti svetovnega trga zlata v Kursalonu na Dunaju. V uvodnem nagovoru je izpostavil, da so naraščajoče cene in močno povečanje povpraševanja po investicijskem zlatu že vrsto let značilni za trg zlata, posebej od izbruha koronske krize. Zdi se, da trenutne geopolitične razmere še dodatno prispevajo k privlačnosti naložb. Zlato se v kriznih časih sveti, po njem pa je veliko povpraševanje med vlagatelji, še posebej v času naraščajoče inflacije.

V družbi Gerharda Starsicha, Ruth Crowell, direktorice londonskega LBMA, Thomasa Steinerja, člana vodstva Avstrijske centralne banke, Terrya Hanlona, direktorja Dillon Gage Metals, enega največjih trgovcev s plemenitih kovin, ter Mirka Schmidta, generalnega direktorja nemškega Pro Aurum, je beseda tekla tudi o povpraševanju po izdelkih iz plemenitih kovin za naložbe na svetovnem nivoju, gibanju cene, uvedbi sporazuma Basel III. Slovenski trg je v evropskem merilu zelo majhen trg, vendar ni nepomemben. Namreč, po odstotku naložb v zlato na prebivalca smo med večjimi  v EU.

Ruth Crowell je na okrogli mizi, ki je potekala v organizaciji Die Presse, poudarila, da je treba v prihodnje pričakovati, da bo investitor prejel pri odkupu za 15 odstotkov nižjo ceno, če bo prodajal zlato kovnice, ki ni vključena v sistem certificiranja LBMA. Integriteta, preglednost in zaupanje so trije stebri našega poslovanja, je poudarila. Naj omenimo, da družba Moro od vsega začetka poslovanja leta 2005 spremlja standarde LBMA in trguje izključno s kovnicami, ki imajo tovrsten certifikat . S tem je naložbenikom zagotovljena likvidnost na trgu.

Predstavniki trga so bili enotnega mnenja, da so zaupanje, sledljivost, certificiranje, strokovni in odgovoren pristop do naložbenika ključni faktorji na trgu plemenitih kovin. Zlato, ki ga je mogoče uporabljati kot denar, bo funkcijo mednarodne valute izpolnjevalo bolj kot kdaj koli prej – in to na vsaki ravni.

 

 

Barbara Režek, Ivona Moro

Foto vir: Die Presse