DRUŽBA MORO - mednarodno priznani trgovec z zlatom

Levo – akcijska ponudba

62,21 g srebrnik LUNIN KOLEDAR – ZAJEC 2023 Izdanih je bilo le 1888 srebrnikov. Kovanec ima zanimiv antični izgled in veliko drobnih detajlov. Prejmete ga v lepi šatulji, zato je primeren tudi kot darilo. Dobra izbira pred velikonočnimi prazniki.

Ekskluzivno v Sloveniji – The Royal Mint – izdano 8888 zlatnikov

Ovca-Zlatnik-2015-102

Britanska kraljeva kovnica The Royal Mint že drugo leto kuje kovance z motivom lunarnega znamenja, ki so del izjemno priljubljene dvanajstdelne zbirke Shengxiaou. Letos zadnjo stran kovanca krasi ovca, prvi, lanski kovanci s imeli podobo konja.

Na kovancu, ki je delo umetnice Wuon-Gean Ho, se spretno zlivata britanska in kitajska simbolika, kitajska znamenja in napis ter podoba ovce Swaledale, značilne za območje Yorkshire. Na sprednji strani kovanca je podoba kraljice Elizabete II.

Zlatnik je kovan v tehniki bullion in ima maso 31,21 g (trojska unča čistega zlata), čistino zlata 999,9/1000, premer 32,69 mm in nominalno vrednost 100 britanskih funtov. Izdali so le 8888 zlatnikov. Naklada vseh kovancev (zlatih in srebrnih) pa se konča s številom 8, ki velja v kitajski kulturi za srečno.