DRUŽBA MORO - mednarodno priznani trgovec z zlatom

Levo – akcijska ponudba

Na voljo so različni priložnostni in zbirateljski kovanci po znižanih cenah. Ob nakupu vam poklonimo 3 € kovanec RS.

EKSKLUZIVNO: Nove serije zbirateljskih kovancev dunajske kovnice za leto 2019

LETOS PRAZNUJEMO 825. OBLETNICO DELOVANJA DUNAJSKE KOVNICE AUSTRIAN MINT

V družbi Moro ekskluzivno začenjamo s prodajo novih serij zbirateljskih kovancev, ki bodo zaznamovali letošnjo 825. obletnico kovnice Austrian Mint. Pred izidom lahko določene kovance – srebrnik Leopold V. srebrnik Sanje o letenju – že naročite preko naše spletne strani. Predhodno povpraševanje, naročilo pa oddate na nu*********@mo**.si ali preko telefona 059 076 303.

825. OBLETNICA DELOVANJA DUNAJSKE KOVNICE

Priznana dunajska kovnica Austrian Mint v letu 2019 praznuje 825 let obstoja. Ob tej priložnosti bo predstavila pravo posebnost, serijo treh srebrnikov v masi unče. Jubilejni kovanci bodo uprizorili ustanovitev dunajske kovnice in pripovedovali njeno fascinantno zgodbo. Leta 1191 sta se namreč dva križarja, avstrijski vojvoda Leopold V. in angleški kralj Richard Levjesrčni, spopadla med osvajanjem mesta Akra. Decembra 1192, ko se je Richard vračal domov iz svete dežele, ga je Leopold zajel na obrobju Dunaja. Ogromna odkupnina v srebru, ki jo je Leopold uspel izsiliti od Angležev v zameno za izpustitev Richarda, je pripeljala do legende o Robinu Hoodu. Leopold je uporabil srebro za postavitev trdnjave Wiener Neustadt in ustanovitev kovnice denarja na Dunaju.

Motivi na srebrnikih bodo prikaz časa pričetka delovanja kovnice z motivi o vitezih, mestu in zgodovinskem junaku.

Prvi srebrnik, LEOPOLD V., bo na voljo od 23. januarja dalje. V seriji bosta izšla še:

TRDNJAVA WIENER NEUSTADT – 13. marca 2019
ROBIN HOOD – 16. oktobra 2019

Tehnični opis srebrnikov:
Nominalna vrednost: 1,5 €
Masa: 31,07 g
Čistina: 999/1000
Premer: 37 mm
Naklada: 100.000

PROTI NEBU / REACHING FOR THE SKY

Že od začetka civilizacije so ljudje občudovali bogove in njihovo možnost letenja. Prav tako so se navduševali nad letom ptic in lahkotnim drsenjem po nebesnem svodu ter jih poskušali posnemati. Izvedenih je bilo nešteto poskusov letenja skozi stoletja, a se je večina končala z neuspehom. Šele ob koncu 19. stoletja, ko so ljudje prenehali izdelovati replike ptičjih kril in dejansko začeli posnemati tehniko ptičjega leta, so se človeške sanje o letu uresničile. V 20. stoletju se je letalstvo razvijalo z neverjetno hitrostjo. Leta 1907 je francoski inženir Paul Cornu opravil prvi uspešen polet z letalom z vrtljivim krilom (rotorjem). Poletel je do višine 30 cm, polet je trajal 20 sekund. Štirideset let kasneje je Bell X-1, ameriško testno letalo, prvo prebilo zvočni zid v horizontalnem letu.

Štiridelna serija PROTI NEBU prikazuje najpomembnejše faze v zgodovini letenja, ki so bile precej raznolike, a vendar so se človeške sanje o letenju uresničile.

Prvi srebrnik, SANJE O LETENJU, bo na voljo od 23. januarja dalje.

Tehnični opis srebrnikov:
Nominalna vrednost: 20 €
Masa: 22,42 g
Čistina: 925/1000
Premer: 34 mm
Naklada: 30.000 (v PROOF kvaliteti)

V sklopu serije PROTI NEBU bo 8. maja izšel še srebrnik ob 50. obletnici pristanka na Luni.

VITEŠKE ZGODBE / KNIGHTS’ TALES

Nova serija Viteške zgodbe kovnice Austrian Mint, sestavljena iz petih srebrnikov, bo častila legendarne junake z vsemi vrlinami in odlikami. Vitezi, ki nikoli niso izgubili svojega sijaja so bili v srednjeveških igrah predstavljeni kot junaki brez napak in strahu. Zgodbe o njih so idealizirane in so se ohranile vse do danes. S kovanci iz serije Viteške zgodbe avstrijska kovnica obuja zgodovinske trenutke jeklenih junakov in jih spremljala na poti njihovih dogodivščin. Serija želi predstaviti koncept viteštva, ki poudarja vrednote kot so spoštovanje, dobronamernost, velikodušnost, moč volje in trdoživost.

Prvi srebrnik, VITEŠTVO, bo na voljo od 10. aprila dalje. V seriji bodo izšli še:

PUSTOLOVŠČINA (Adventure) – 11. septembra 2019
POGUM (Courage) – 2020
TRDNOST/NEOMAJNOST (Fortitude) – 2020
BRATSTVO (Brotherhood) – 2021

Tehnični opis srebrnikov:
Nominalna vrednost: 10 €
Masa: 16,82 g
Čistina: 925/1000
Premer: 37 mm
Naklada: 30.000 (v PROOF kvaliteti)


ČAR ZLATA / THE MAGIC OF GOLD

Zlato v naravi najdejo le tisti, ki imajo veliko sreče. Iz te plemenite kovine spretne roke oblikujejo obredne predmete, umetnine in nakit. Že od nekdaj je zlato privlačilo ljudi.  V času inkovskega imperija, kjer so zlate kepe veljale za biser sonca, je plemenita kovina predstavljala zlato rezervo monarhov in duhovnikov. Privlačno, sijočo in izredno redko. Zlato je dragocena kovina, ki ji pripisujemo veliko pomenov, kot so večnost, čistost in moč. Nova serija bo pripovedovala zgodbo o vrednosti in magiji zlata iz časa starodavnih  civilizacij.

Tehnični opis zlatnikov:
Nominalna vrednost: 100 €
Masa: 16 g
Čistina: 986/1000
Premer: 30 mm
Naklada: 20.000 (v PROOF kvaliteti)


KAJ SLEDI SERIJI ŽIVALI V BARVAH? / WHAT NEXT AFTER COLOURFUL CREATURES?

V letu 2019 se bo izjemno uspešna serija Živali v barvah zaključila. Iz avstrijske kovnice sporočajo, da bo nadaljevanje tematsko in na videz precej podobno kovancem iz serije Živali v barvah. Na voljo bo tudi poučen in barvit zbirateljski album.