DRUŽBA MORO - mednarodno priznani trgovec z zlatom

Levo – akcijska ponudba

Je prvi srebrnik iz serije Lepote vesolja. Njegova posebnost je valovit rob in konveksna hrbtna ter konkavna sprednja stran.

Ekskluzivno: Nov zlatnik Gustava Klimta prvič v Sloveniji

Nov zlatnik Gustava Klimta, avstrijskega svetovno priznanega slikarja in ilustratorja, lahko od danes prvič kupite tudi v Sloveniji. V nakladi je le 30 tisoč kovancev. Zlatnik je izdelala dunajska kovnica Münze Österreich z več kot 850 letno tradicijo. Edina v Sloveniji je omenjeni zlatnik pridobila za prodajo družba Moro.

Zlatnik lahko kupite po ceni 505 € za kovanec. Cena kovanca je v vseh državah EU enaka.

Masa kovanca je 10,14 g, čistina zlata 986 / 1000 in nominalna vrednost 50 evrov.

Serija je sestavljena iz petih različnih kovancev, na katerih bodo upodobljena različna dela avstrijskega umetnika. Posamezni kovanec je na voljo v privlačni škatlici s priloženim certifikatom. Prvi zlatnik iz serije,  Adele Bloch-Bauer, bo v redni prodaji od 25. januarja 2012. Na kovancu bo vidna črka K, prva črka iz besede Klimt. Na ostalih kovancih bodo še preostale črke besede, pet zlatnikov iz celotne serije pa bo sestavilo avtorjev priimek.

Nekatera dela Gustava Klimta so na ogled v znameniti galeriji Wiener Secession na Dunaju. Avtorjevo umetniško delo pa naj bi z izvirnim oblikovanjem in natančnostjo detajlov predstavljali tudi kovanci. Zato so ti zanimivi tako za vlagatelje, kot tudi za zbiratelje, ljubitelje slikarstva in druge umetnosti.