DRUŽBA MORO - mednarodno priznani trgovec z zlatom

Levo – akcijska ponudba

Je prvi srebrnik iz serije Lepote vesolja. Njegova posebnost je valovit rob in konveksna hrbtna ter konkavna sprednja stran.

Ekskluzivno: nov, tretji zlatnik iz serije Gustav Klimt

Kovanec že lahko naročite v naši poslovalnici ali na spletni strani TUKAJ.

Klimt-2014-29

Od 19. februarja bo zbirateljem na voljo tretji zlatnik iz serije kovancev slikarja in ilustratorja Gustava Klimta, imenovane Klimt in njegove ženske. V počastitev 150. obletnice rojstva najvidnejšega predstavnika dunajske secesije je kovnica Münze Österreich  leta 2012 pričela z izdajo petdelne serije zlatnikov. Letošnji kovanec ima odtisnjeno črko i – tretjo iz besede Klimt – in se imenuje Judith II.

Klimt-Moro Klimt-Moro

Masa kovanca je 10,14 g, čistina zlata 986 / 1000 in nominalna vrednost 50 evrov. Naklada je omejena na 30.000 kovancev.

Na zlatniku sta predstavljeni umetniški deli. Na eni strani Judith II, naslikana leta 1909, ki predstavlja lepo vdovo Judith z obglavljeno glavo asirskega generala Holofernesa. Na drugi strani je Nuda Veritas, dolgolasa lepotica z zrcalom, naslikana leta 1889.

Posamezen kovanec je pakiran v privlačni škatlici s priloženim certifikatom. Kupcem celotne zbirke pa je na voljo tudi lesena zbirateljska šatulja, katere nakup lahko opravite TUKAJ.

Izdani kovanci iz serije Gustav Klimt in njegove ženske:

Serija se bo nadaljevala še z dvema kovancema:

  •        zlati kovanec Medicina (2015)
  •        zlati kovanec Poljub  (2016)