DRUŽBA MORO - mednarodno priznani trgovec z zlatom

Levo – akcijska ponudba

Na voljo so različni priložnostni in zbirateljski kovanci po znižanih cenah. Več informacij in možnost nakupa najdete tukaj.

EKSKLUZIVNO: AVKCIJA redke celotne zbirke Priložnostnih zlatnikov RS

Ekskluzivno objavljamo avkcijo celotne zbirke Priložnostnih zlatnikov Republike Slovenije s tolarsko nominalo. Gre za eno redkih zbirk vseh kovancev izdanih v obdobju od 1991 do 2006 v regiji. Izklicna cena zbirke je 18.000 €.

 

Masa kovancev je 7 g, masa zlata 6,3 g in čistina900 / 1000. Od leta 1991 do 2006 so bili kovani zlatniki s tolarsko nominalo.

Naklada kovancev je omejena. Pravzaprav so naklade različne, saj imajo nekateri zlatniki zelo nizko naklado 300 kovancev, najvišja pa je naklada 2.000 kovancev.

Kovanci sodijo v sodobno numizmatiko, zanimanje zanje pa med zbiralci in poznavalci narašča, saj predstavljajo vrsto kulturnih, izobraževalnih, političnih, športnih, tehniških, znanstvenih, zgodovinskih in drugih dogajanj, pomembnih za naš narod.

Vsi zlatniki so ali pa so bili uradno plačilno sredstvo na območju Republike Slovenije po njihovi nominalni vrednosti. Prodajna cena zlatnikov je bila že v izhodišču, zaradi višje vrednosti zlata, posebne obdelave in luksuznega pakiranja, višja od nominalne vrednosti.

Če želite sodelovati pri avkciji, kliknite TUKAJ.