DRUŽBA MORO - mednarodno priznani trgovec z zlatom

Levo – akcijska ponudba

Srebrnik Janko in Metka

Brezčasna pravljica upodobljena na kovancu iz čistega srebra. Cena: 160 €

Društvo slovensko-avstrijskega prijateljstva

V soboto, 15. aprila 2023 je v Linhartovi dvorani Cankarjevega doma potekal koncert Koroška pesem prek meja z mešanim pevskim zborom Sele pod vodstvom Romana Verdelain s tamburaši iz Loč pod vodstvom Erike Wrolich. Dogodek je del 21. Koroških kulturnih dni, ki jih podpiramo že tradicionalno.

 

Družba Moro že vrsto let podpira delovanje Društva slovensko – avstrijskega prijateljstva, soorganizatorja 17. Koroško – avstrijskih kulturnih dni, ki bodo v Ljubljani potekali do 11. aprila 2019. Zvrstilo se bo kar nekaj kulturnih prireditev, zanimivih za ljubitelje umetnosti vseh starosti. Razstavo Belo zlati trenutki – umetnine na porcelanu, koroškega umetnika Izidorja Sterna je odprla mag. Sigrid Berka, avstrijska veleposlanica.


Društvo slovensko – avstrijskega prijateljstva je marca 2018 pripravilo že tradicionalni Zbor članov v Viteški dvorani Križank. Z dogodkom so med drugim obeležili častitljivega četrt stoletja delovanja, kar je kar dolga doba, kot je v zborniku zapisal Lovro Sodja, predsednik, in hkrati duša ter srce društva. Vabljene je nato v rezidenci avstrijskega veleposlaništva gostila tudi Sigrid Berka, veleposlanica Republike Avstrije. Moro je dolgoletni donator društva. Več o dogodku lahko preberete TUKAJ.


V letu 2017 je družba Moro skupaj z dunajsko kovnico Austrian Mint podprla izdajo biltena društva Srečno, sosed – Servus, Nachbar. Sofinancirali smo tudi izvedbo 15. Koroških kulturnih dnevov, ki jih je organiziralo Društvo slovensko-avstrijskega prijateljstva v sodelovanju s Klubom koroških Slovencev aprila v Ljublljani.

Glasba,-ples-in-gore,-naslo

Z veseljem smo dodali košček v mozaik šestih desetletij pedagoškega, kulturnega in planinskega delovanja, s posebnim poudarkom na avstrijski Koroški in Štajerski, prof. Lovra Sodja. Združil jih je v avtobiografiji z naslovom Glasba, ples in gore, ki je izšla aprila 2015.

CD,-plakat

V letu 2014 je družba Moro podprla 12. Koroške kulturne dneve v Ljubljani in s tem koncert v Linhartovi dvorani Cankarjevega doma.

Moro ASP

Društvo je posebej dejavno na področju kulturnega povezovanja med Avstrijo in Slovenijo. S strani predsednika, gospoda prof. Lovra Sodje smo vabilo za sodelovanje z veseljem sprejeli. Skupaj z avstrijsko kovnico Münze Österreich z Dunaja smo podprli dva pomembna dogodka, in sicer:

–      leta 2012 izdajo Jubilejnega Zbornika, 20. let DSAP, z uvodnim nagovorom obeh predsednikov držav, dr. Danila Türka in dr. Heinza Fischerja,

–      koroška pisateljica Maja Haderlap, prejemnica Rizzijeve nagrade, je prevod knjige Angel pozabe predstavila oktobra 2012 leta v Muzeju novejše zgodovine v Ljubljani. In to ravno ob izdaji prvega srebrnika Koroška iz serije Avstrijske zvezne dežele,  avstrijske centralne banke, na katerem je prvič v zgodovini zapisana slovenska beseda.