DRUŽBA MORO - mednarodno priznani trgovec z zlatom

Levo – akcijska ponudba

Je prvi srebrnik iz serije Lepote vesolja. Njegova posebnost je valovit rob in konveksna hrbtna ter konkavna sprednja stran.

Bitcoine lahko po novem dobite izplačane v naložbenem zlatu

Nova storitev dveh slovenskih podjetij dostopna vsem 28 članicam EU

Bitstamp, druga največja borza bitcoinov na svetu, in družba Moro & Kunst, vodilni trgovec z naložbenim zlatom v Sloveniji in na Hrvaškem, sta strankam ponudila novo storitev. Prvič v zgodovini trgovanja z digitalno valuto bitcoin (BTC), lahko s slednjo stranke direktno na borzi kupijo naložbene zlate palice. Storitev je na spletnem naslovu bitstamp.net na voljo za vse prebivalce članic EU.

Naložbeno zlato, ki ga prejmejo stranke, je mednarodno likvidno in ustreza vsem standardom trgovanja, zato je Bitstamp za poslovnega partnerja izbral priznano družbo Moro & Kunst, ki trguje z naložbenimi palicami švicarske kovnice Argor Heraeus SA. Na spletnem naslovu moro.si lahko stranke nakup zlata z BTC opravijo že od 1. julija 2014.

Cena zlata na borzi Bitstamp je navedena v ameriških dolarjih, valuti, preko katere poteka trgovanje valut BTC/zlato.

Nejc Kodrič, soustanovitelj in direktor borze Bitstamp: »Izplačilo BTC za zlato pomeni prvi korak k uvedbi trgovalnega para BTC/zlato, kar ob morebitnem padcu cen ene ali druge nepovezane valute za naložbenike predstavlja priložnost. Gre za povezavo najmočnejše digitalne valute z najbolj likvidnim sredstvom ohranjanja vrednosti, zlatom.«

Irena Moro, direktorica družbe Moro: »Valuti naložbeno fizično zlato in BTC sta na razpolago v omejenem obsegu in zato ne poznata inflacije. Cena zlata nasproti BTC bo realni pokazatelj njune vrednosti na daljši rok. Hkrati je pomembno, da različne generacije razvijejo in razumejo odnos med najmočnejšo tradicionalno valuto, zlatom, in najmočnejšo digitalno valuto, BTC.«

Kupci se pri izplačilu BTC v zlatu lahko odločajo za nakup mednarodno likvidnih zlatih palic, različnih mas, od 1 do 1000 gramov, čistine zlata 999,9/1000, švicarske kovnice Argor Heraeus SA.