DRUŽBA MORO - mednarodno priznani trgovec z zlatom

Levo – akcijska ponudba

Na voljo so različni priložnostni in zbirateljski kovanci po znižanih cenah. Ob nakupu vam poklonimo 3 € kovanec RS.

Big Data, množica podatkov v novem bimetalnem srebrniku / izzide 11. marca

Kovanec lahko kupite v naši spletni trgovini TUKAJ. Prevzem bo mogoč po 11. marcu.

Digitalizacija je del našega vsakdana. Danes si je praktično nemogoče predstavljati življenje v niti ne tako oddaljenem, analognem obdobju, brez pametnih telefonov in številnih naprav, ki so del našega življenja. Digitalni svet ustvarja neskončne možnosti in nam omogoča dostop do informacij neslutenih razsežnosti. Svet imamo na dosegu roke.

Dunajska kovnica Austrian Mint je izdala nov bimetalni srebrnik Big Data. Na sprednjem delu kovanca je prikazano človeško oko in biometrična metoda prepoznavanja šarenice. Zunanji srebrni obroč je zasnovan kot objektiv kamere. Na hrbtni strani kovanca je prikazan nadzor nad ljudmi. Določena je tudi ura nadzora, 20:20,  v levem robu zunanjega srebrnega obroča. V centru kovanca je človeška silhueta posuta s kvadratki, ki simbolizirajo osebne podatke.

Naklada je 65.000 srebrnikov. Kovanec vsebujejo 9 g srebra čistine 900/1000 in 6.5 g niobija. Srebrnik je pakiran v lični rdeči škatlici skupaj z oštevilčenim certifikatom.

Zbrani podatki se običajno shranjujejo digitalno, slike se analizirajo s posebno programsko opremo. Preden se poglobimo v spletno raziskovanje, si je potrebno postaviti naslednje vprašanje, katere podatke internet pridobiva o meni, medtem ko iščem podatke na internetu. Med brskanjem po internetu puščamo vidne sledi, ki jih podjetja lahko uporabijo pri analizi vaših individualnih preferenc. Te lahko uporabljajo ali pa jih prodajo tretjim osebam.

Pri masovnih podatkih obstaja velika nevarnost, da uporabniki izgubijo svojo zasebnost in neodvisnost. Najnovejši srebrnik iz serije srebrni niobij se dotika vprašanja, kako svobodno živimo in bomo živeli v prihodnosti. Kateri je najučinkovitejši način zaščite pred invazijo, ki je posledica digitalne revolucije?

Obiščite tudi našo spletno trgovino, kjer je na voljo še nekaj bimetalnih kovancev.