DRUŽBA MORO - mednarodno priznani trgovec z zlatom

Levo – akcijska ponudba

Je prvi srebrnik iz serije Lepote vesolja. Njegova posebnost je valovit rob in konveksna hrbtna ter konkavna sprednja stran.

Avstrijske železnice skozi čas – posebne izdaje srebrnikov – PRODANO

Priložnost za zbiratelje in ljubitelje železnic!

V avstrijski državni kovnici Austrian Mint so v letih 2007 – 2009 izdali serijo oblikovno izjemno dodelanih srebrnikov, posvečenih dosežkom in jubilejem povezanih z železnico, imenovano Avstrijske železnice skozi čas. Prelepa zbirka srebrnikov je delo svetovno priznanih oblikovalcev, zato ni naključje, da so kovanci pritegnili številne zbiratelje.

 • Srebrnik Südbahn Wien-Triest (Južna železnica Dunaj – Trst) upodablja lokomotivo Steinbrück (Zidani Most), ki je vozila na območju Slovenije. Na drugi strani kovanca je prizor iz prvotne železniške postaje v Trstu s prvo hitro lokomotivo Južne železnice, serije 17c.
   
 • Srebrnik Die Belle Epoque spominja na obdobje med leti 1885 in 1914. Na kovancu je upodobljena najimenitnejša avstrijska hitra lokomotiva tistega časa, serija kkStB 310. Na drugi strani kovanca je prikazana notranjost dunajskega severnega kolodvora, ki je do 2. svetovne vojne veljal za najrazkošnejšo postajo na Dunaju.
   
 • Srebrnik Die Kaiserin Elisabeth Westbahn (Železnica cesarice Elizabete), ki je posvečen Zahodni železnici Dunaj – Salzburg. Kovanec upodablja hitro lokomotivo serije LOK kkStB 306. Na drugi strani je upodobljen detajl notranjosti dunajskega zahodnega kolodvora skupaj s kipom priljubljene Elizabete Bavarske, Sissi.
   
 • Srebrnik Die Bahn der Zukunft (Železnica prihodnosti) je zadnji kovanec v seriji, kjer je upodobljen vlak Railjet, najmodernejši in najhitrejši v potniškem prometu ÖBB. Druga stran s serijo 1063 prikazuje tovorni železniški promet, najmodernejšo avstrijsko električno lokomotivo.
   

Srebrniki imajo maso 20 g, čistino 900/1000 in premer 34mm ter so nakovani v nakladi 50.000 kovancev.

Cena vseh štirih srebrnikov je 228 €. Ob nakupu pa vam podarimo pravkar izdano knjigo Južna železnica in železnice na Slovenskem. Avtor mag. Zmago Jelinčič Plemeniti, mr. ph.

Nakup lahko opravite TUKAJ.