DRUŽBA MORO - mednarodno priznani trgovec z zlatom

Levo – akcijska ponudba

7 g, Zlata medalja 1 TOLAR: zlati spomin na prvo valuto samostojne Slovenije. Naklada 2000 medalj. Lepo darilo ali del zbirke. Cena: 530 €.

Avkcija zlatnika 100-letnica postavitve Aljaževega stolpa

Avkcija zlatega kovanca, ki ga je Republika Slovenija izdala ob 100-letnici postavitve Aljaževega stolpa, leta 1995, je zelo odmevna. Kovanec je med zbiratelji iskan, saj manjka marsikateri zbirki.

Banka Slovenije nam je posredovala uradno obvestilo o izdaji samo 1.000 tovrstnih kovancev in ne 3.000 kot objavljajo vse strokovne publikacije.

Objavljena avkcija na naši spletni strani je nekoliko drugačna. Želimo pridobiti samo resne ponudbe. Preko spletnega obrazca zbiramo ponudbe za nakup, tokrat do 21. aprila, telefonskih ponudb ne sprejemamo. Ponudbe so tajne in jih ob koncu avkcije pregleda komisija. Kovanec je prodan ponudniku, ki ponudi najvišjo ceno.

V kolikor kupec ponudi ceno, ki je objavljena za takojšnji nakup, postane lastnik kovanca in se avkcija prekine.

Zlati kovanci, ki jih je izdala Republika Slovenije preko Banke Slovenije z nominalno vrednostjo v slovenskih tolarjih in evrih so naložbeni, saj so objavljeni v Uradnem listu Evropske unije, kjer je točno opredeljena definicija, kdaj je zlato investicijsko. Tovrstni kovanci imajo lahko tudi zbirateljsko vrednost.

Denarna sredstva od prodaje kovanca bodo namenjena Fundaciji Moro, konkretno za plačilo tujih predavateljev na mednarodnem oddelku osnovne šole Danile Kumar.