DRUŽBA MORO - mednarodno priznani trgovec z zlatom

Levo – akcijska ponudba

Je prvi srebrnik iz serije Lepote vesolja. Njegova posebnost je valovit rob in konveksna hrbtna ter konkavna sprednja stran.

AURO QUAEQUE IANUA PANDITUR – Zlato odpre vsaka vrata

Medtem ko večina naših državljanov preživlja spomladanske počitnice, se v globalnem svetu dogajajo novi pretresi. Najnovejše informacije Svetovne zdravstvene organizacije www.who.int o možnosti izbruha svetovne pandemije, so v Evropi povzročile izjemno povpraševanje po zlatu, in hkrati zameglile informacije o vse večji finančni krizi. Kovnica Münze Österreich z Dunaja, ki je v lasti avstrijske centralne banke, je kot odgovor na današnje dogajanje, prvič po oktobru lani, zopet napovedala možnost daljših časovnih rokov za nakup zlata, predvsem manjših naložbenih kovancev.

Iz svetovnih dogajanj lahko sklepamo, da se bo finančna kriza v naslednjih mesecih še poglobila. Nemška predsedniška kandidatka Gesine Schwan je v predvolilni kampaniji za predsedniško mesto Nemčije za jesen napovedala večje socialne nemire, predvsem zaradi številnega odpuščanja delavcev.

Finančni komentatorji zaradi povečane potrošnje in večje emisije denarja napovedujejo inflacijo na eni strani, na drugi strani pa zaradi nespremenjenih cen osnovnih življenskih dobrin v ZDA, prvič po letu 1954, pričakujejo deflacijo. Oba dejavnika naj bi po mnenju avtorjev Svetovnega zlatega sveta imela pozitivni učinek na zlato. Naložba v to kovino je priporočljiva v različnih gospodarskih ciklih, ne samo v krizi. Po mojem mnenju lahko pričakujemo, da bodo ZDA dramatične finančne razmere v svetu izkoristile sebi v prid. Tisti, ki bodo imeli zlato, imajo zlato!

Svetovni zlati svet, World gold Council, je v petek, 24. aprila, objavil najnovejši podatek, da je kitajska centralna banka povečala monetarne zaloge zlata iz 600 na 1054 ton in tako pristala na petem mestu v svetovnem merilu, za Združenimi državami Amerike, Nemčijo, Francijo in Italijo. Hkrati je za primerjavo pomembna novica, da se je povpraševanje po zlatu za naložbe v prvem kvartalu letošnjega leta napram enakemu obdobju lani povišalo za skoraj 400 odstotkov.

Vsem, ki se za naložbo v zlato še niste odločili in nameravate del premoženja zavarovati, vabimo, da nam pošljete naročilo. Naša družba je zaenkrat še na prednostnem seznamu za dobave zlata v Slovenijo. Priporočamo vam, da se odločite za nakup predvsem manjših likvidnih naložbenih palic in kovancev!

Irena MORO