DRUŽBA MORO - mednarodno priznani trgovec z zlatom

Levo – akcijska ponudba

…………………………………….

Motivi: Lipa, Kostanj, Smreka, Bor, Bukev, Hrast. Lepo darilo ali del zbirke.

Razmere na trgu zlata – komentar družbe Moro

Splošni tržni trendi v EU so zelo nepredvidljivi, naša opazovanja na trgu v Sloveniji kažejo, da se nahajamo v zelo težkih finančnih razmerah.

Na osnovi transferjev zlata na londonski borzi plemenitih kovin lahko izračunamo, da je bilo letos prodanega za več kot tri letne proizvodnje zlata, večinoma v Azijo. Absolutno se ne strinjam s Philipom Klapwijkom, strokovnjakom za področje plemenitih kovin v Hong Kongu, ki ga izredno cenim in spremlja transferje zlata na Kitajsko ter še vedno trdi, da ceno zlata oblikuje ponudba in povpraševanje na fizičnem področju. V kolikor bi ta teorija držala, bi bila danes cena zlata veliko višja. Kilogram zlata v fizični obliki je po naših izračunih na ameriški borzi COMEX v obliki vrednostnih papirjev (opcije) prodan še vsaj petdesetkrat. To pomeni, da je ta trg vrednostno izredno velik, brez pokritja v fizičnem zlatu, in je dokaj enostavno manipulirati s ceno, tako navzdol kot navzgor, odvisno od političnih interesov. Trg je skoraj v celoti namenjen špekulacijam in jih dopušča, vendar si ne predstavljam, od kod bo zagotovljena fizična dobava investicijskega zlata. In to po ceni, ki je na meji še rentabilnega za rudnike.

Zlato je, kot vedno poudarjamo, pomembna naložba v portfelju in ga še vedno priporočamo. Hkrati tudi ni nepomemben podatek, da že tretje leto zapored narašča prodaja ameriških srebrnih kovancev v svetu in srebrnih Dunajskih filharmonikov v Evropi. To so realni pokazatelji velike krize.

Naložbeniki, ki nameravate kupiti investicijsko zlato in srebro v fizični obliki in se zanj še niste odločili, priporočamo razmislek. Cena naj pri vaši odločitvi ne igra glavne vloge, pač pa naj vam bodo vodilo razmere v katerih se nahajamo!

Fizična posest naložbenega zlata je v zaostrenih gospodarskih razmerah garant finančne stabilnosti posameznika in hkrati tudi možnost za nadaljnje investicije.

Irena Moro, direktorica