16,82 g, Angeli varuhi - Uriel, 2018

Dunajska kovnica Austrian Mint je prvi srebrnik iz štiridelne angelske zbirke predstavila 22. februarja 2017. Kovanci podobe črpajo iz zgodovine in so posvečeni nadnaravnim duhovnim bitjem. Izdelani so s pomočjo sodobne tehnologije.

V seriji izidejo:

2017 - Mihael

2017 - Gabrijel

2018 - Rafael

2018 - Uriel

Več podatkov

Nov

Kovnica Austrian Mint, Avstrija
Leto kovanja 2018
Čistina 925 / 1000
Mera kovanca (premer) 32 mm
Oznaka valute 10 EUR
Vsebnost srebra 15,56 g
Masa    16,82 g
Naklada 30 000Uriel, ki krasi četrti kovanec, nas tolaži v težkih trenutkih, daje energijo in nam pomaga najti veselje v življenju. Njegovo ime v hebrejskem jeziku pomeni božja luč.

Srebrnik je ustvarjen z najsodobnejšo barvno tehniko. Motiv, rumene barve, ki obkroža osrednji del, naredi kovanec še bolj poseben. Zadnjo stran kovanca krasi plamen, ki se dviguje iz okrašene posode. Uokvirja ga črka U. Na sprednji stran kovanca je prikazan Uriel kot mladenič s kratkimi lasmi in svetniškim sijem. V roki ima sonce, z napisom Sol, sonce v latinskem jeziku.

Srebrniki so čudovito izdelani majhni koščki umetnostne zgodovine žepne velikosti in kot taki pozorno darilo.  Kovanci vam bodo prinesli občutek, da neko pazi na vas.

Na voljo je tudi lepa lesena šatulja za celotno zbirko.

Čistina 925/1000
Prevzem *
Davek Prodajna cena vključuje DDV.
Ohranjenost PP: Polirana plošča, poliranec, ni oznaka ohranjenosti kovanca, pač pa posebna obdelava kovnih ploščic in žigov. Kovanci so izdelani iz plemenitih kovin in v nizkih nakladah, za prodajo zbirateljem, ter zapakirani v posebne plastične kapsule.
Kovnica Austrian Mint