16,82 g, Angeli varuhi - Mihael, 2017

Dunajska kovnica Austrian Mint je prvi srebrnik iz štiridelne angelske zbirke predstavila 22. februarja 2017. Kovanci podobe črpajo iz zgodovine in so posvečeni nadnaravnim duhovnim bitjem. Izdelani so s pomočjo sodobne tehnologije.

V zbirki izidejo:

2017 - Mihael

2017 - Gabriel

2018 - Raphael

2018 - Uriel

Več podatkov

Nov

Kovnica Austrian Mint, Avstrija
Leto kovanja 2017
Čistina 925 / 1000
Mera kovanca (premer) 32 mm
Oznaka valute 10 EUR
Vsebnost srebra 15,56 g
Masa    16,82 g
Naklada 30 000


Skozi čas so ljudje različnih religij gledali na angele kot zaščitnike. Nadangel Mihael ima pri tem zelo pomembno vlogo. Kot vodja svete legije je bil zaščitnik Izraelcev in zavetnik Svetega rimskega cesarstva po zmagoviti bitki na Leškem polju leta 955. Navadno je Mihael predstavljen kot poglavar božje vojske, vojskovodja nebesnih čet. V umetniških upodobitvah se sveti Mihael prikazuje kot vojščak v oklepu in z mečem v roki. Cerkev mu že od najzgodnejših časov izraža posebno spoštovanje, saj ga sprejema kot mogočnega zaveznika v večni borbi proti silam zla.

Na sprednji strani srebrnika je znotraj črke M prikazan valovit meč skupaj s tehtnico, ki sta simbola angela Mihaela. Obdaja ju vinska trta v bogati modri barvi. Zadnja stran srebrnika nosi detajl iz znane upodobitve Mihaela iz katalonske cerkve Sant Miquel de Soriguerola. Sliko, ki izvira iz 13. stoletja, hrani Museu Nacional d’Art de Catalunya v Barceloni.  

Na voljo je tudi lepa lesena šatulja za celotno zbirko.

Čistina 925/1000
Prevzem *
Davek Prodajna cena vključuje DDV.
Ohranjenost PP: Polirana plošča, poliranec, ni oznaka ohranjenosti kovanca, pač pa posebna obdelava kovnih ploščic in žigov. Kovanci so izdelani iz plemenitih kovin in v nizkih nakladah, za prodajo zbirateljem, ter zapakirani v posebne plastične kapsule.
Kovnica Austrian Mint