7,89 g, Dunajska šola psihoterapije - Viktor Frankl, 2019

Podoba dekleta, ki je z zaprtimi očmi s cvetom v roki naslonjena na medaljon, simbolizira pomen iskanja smisla v vseh oblikah bivanja in zato tudi razlog za nadaljevanje življenja. To je kombinacija dveh osnovnih načel logoterapije, dejstvo, da imamo svobodo, da najdemo smisel v tem, kar počnemo in v tem, kar doživljamo.

Več podatkov

Nov

Kovnica Austria Mint Avstrija
Leto kovanja 2019
Čistina 986 / 1000
Mera kovanca (premer) 22 mm
Oznaka valute EUR 50
Vsebnost zlata 7,78 g
Masa    7,89 g
Naklada 20 000

dr. Viktor Emil Frankl, utemeljitelj logoterapije in eksistencialne analize je bil odličen nevrolog in psihiater. Bil je tudi univerzitetni profesor, vrhunski predavatelj in akademik. Napisal je več kot 30 knjig, njegova dela pa so izšla v 32 jezikih v milijonskih nakladah. Njegovo najbolj poznano delo, knjiga Človek pred vprašanjem o smislu (v izvirniku: Man’s Search for Meaning), je izšlo v več kot milijon izvodih. Frankl je predaval na 209 univerzah po vsem svetu, univerze širom sveta so mu podelile 29 častnih doktoratov.

Čistina 986/1000
Prevzem *
Davek Naložbeno fizično zlato je oproščeno plačila DDV po 118. in 119. členu ZDDV-1.
Ohranjenost PP: Polirana plošča, poliranec, ni oznaka ohranjenosti kovanca, pač pa posebna obdelava kovnih ploščic in žigov. Kovanci so izdelani iz plemenitih kovin in v nizkih nakladah, za prodajo zbirateljem, ter zapakirani v posebne plastične kapsule.
Kovnica Austrian Mint