22,42 g, Srebrnik Snežinka

Na sprednji strani srebrnika je snežni kristal z modro obarvano sredico, na hrbtni strani pa je kot manifestacija zime upodobljena snežna princesa s krono in plaščem okrašenim s snežnimi kristali.

Vsak srebrnik je umeščen v privlačen etui in opremljen z oštevilčenim certifikatom o pristnosti.

Več podatkov

Nov

75,00 €




Obvesti me, ko pade cena

Kovnica Austrian Mint, Avstrija
Leto kovanja

2023

Čistina 925 / 1000
Mera kovanca (premer) 34 mm
Oznaka valute 20 EUR
Vsebnost srebra 20,74 g (2/3 oz)
Masa    22,42 g
Naklada 30 000

Nemški astronom in matematik Johannes Kepler (1571–1630) je o snežinkah razmišljal z otroško radovednostjo, ko je leta 1610 med hojo čez Karlov most v Pragi začel padati sneg.

Ta izkušnja ga je spodbudila, da je napisal prvo znanstveno razpravo o snežnih kristalih "Strena Seu De Nive Sexangula", v kateri se sprašuje, zakaj so snežinke, ko padajo, čeprav svsaka drugačna od druge, vedno šestkotne oblike. Dovolj preprosto vprašanje, ki ga še nihče ni zastavil in na katerega odgovora ni bilo še tristo let. Kljub temu je Kepler poskušal odgovoriti nanj in ponudil nekaj zanimivih vpogledov v snežinke in postavil nekaj ustreznih vprašanj o fiziki, matematiki in biologiji.

Prevzem Takoj
Davek Prodajna cena vključuje DDV.
Ohranjenost PP: Polirana plošča, poliranec, ni oznaka ohranjenosti kovanca, pač pa posebna obdelava kovnih ploščic in žigov. Kovanci so izdelani iz plemenitih kovin in v nizkih nakladah, za prodajo zbirateljem, ter zapakirani v posebne plastične kapsule.
Kovnica Austrian Mint