Domen Slana

V prostorih družbe Moro v Ljubljani smo prvič združili delo avstrijske kovnice Münze Österreich in slovenskega umetnika Domna Slane. Na ogled so zlatniki iz serije Divje živali, ki jih odlikuje vrhunska izdelava, katerim je Domen Slana z unikatnimi jeklenimi noži, narejenimi po vzoru japonskih katan, vtisnil dodaten pečat.

Razstava bo zagotovo pritegnila tako zbiratelje, največkrat lovce, kot tudi ljubitelje del priznanega umetnika. Umetnika, ki se ne brani uporabe starih sredstev na nov način, tudi kako novo sredstvo uporabi in izpove kaj takega, kar še dotlej ni bilo, pa vendar vsemu temu navkljub ostaja »slikar« in se ne sramuje naziva, ki se nekaterim, zlasti najmlajšim ustvarjalcem, zdi nekakšen cenen, skorajda poniževalen sinonim za »rokodelstvo«, kot je o njem zapisal Jože Hudeček.

Noži so skovani iz najboljših jekel v damaščanski tehniki, v več plasteh, kakor japonske katane. So delo kovaškega mojstra Jožeta Krmelja, ki je edini mojster te tehnike v Sloveniji. Za ročaje so uporabljeni različni tipi lesa in roževine.

Vljudno vabljeni!

domenslana.com

Tanto nož lovski nož 3

Tanto nož – nož iz damaščanskega jekla, oljka, roževina
Damascus steel, olive wood, horn
kovač | blacksmith: Jože Krmelj
cena: 1000 €

 Lovski nož 3 – nož iz damaščanskega jekla, oljka, roževina
Damascus steel, olive wood, horn
kovač | blacksmith: Jože Krmelj
cena: 800 €

nož 2 a-sushi-nož-spermij-008-528x396
Nož 2 – damaščansko jeklo, les, roževina
Damascus steel, wood, horn
kovač | blacksmith: Jože Krmelj
cena: 900 €
Sushi – damaščansko jeklo, les, roževina
Damascus steel, wood, horn
kovač | blacksmith: Jože Krmelj
cena: 1400 €

 

x

Na naši stran uporabljamo piškotke za pravilno delovanje strani in beleženje obiskanosti strani. S strinjanjem nam dovolite uporabo piškotkov.