17,30 g, Avstrijske zvezne dežele - Avstrija, 2016

Srebrnik Avstrija zaključuje serijo kovancev Zvezne dežele avstrijske kovnice Münze Österreich. V seriji so pred tem izšli še: Štajerska, Koroška, Spodnja Avstrija, Gornja Avstrija, Gradiščanska, Salzburg, Tirolska, Predarlska in Dunaj.

Več podatkov

Nov

40,30 €
Obvesti me, ko pade cena

Kovnica Münze Österreich, Avstrija
Leto kovanja 2016
Čistina 925 / 1000
Mera kovanca (premer) 32 mm
Oznaka valute 10 EUR
Vsebnost srebra 16 g
Masa    17,30 g
Naklada 40 000

Skozi čas so ljudje različnih religij gledali na angele kot zaščitnike. Nadangel Mihael ima pri tem zelo pomembno vlogo. Kot vodja svete legije je bil zaščitnik Izraelcev in zavetnik Svetega rimskega cesarstva po zmagoviti bitki na Leškem polju leta 955. Navadno je Mihael predstavljen kot poglavar božje vojske, vojskovodja nebesnih čet. V umetniških upodobitvah se sveti Mihael prikazuje kot vojščak v oklepu in z mečem v roki. Cerkev mu že od najzgodnejših časov izraža posebno spoštovanje, saj ga sprejema kot mogočnega zaveznika v večni borbi proti silam zla. Tudi islam ga slavi kot enega od štirih nadangelov. Jehovove priče verujejo, da sta Jezus Kristus in Nadangel Mihael ena in ista oseba.

Na sprednji strani srebrnika je znotraj črke M prikazan valovit meč skupaj s tehtnico, ki sta simbola angela Mihaela. Obdaja ju vinska trta v bogati modri barvi. Zadnja stran srebrnika nosi detajl iz znane upodobitve Mihaela iz katalonske cerkve Sant Miquel de Soriguerola. Sliko, ki izvira iz 13. stoletja, hrani Museu Nacional d’Art de Catalunya v Barceloni.  

Na voljo je tudi lepa lesena šatulja za celotno zbirko.

Čistina 925/1000
Prevzem Takoj
Davek DDV je obračunan od razlike v ceni po 102. in 104. členu ZDDV-1 ter po 110. členu ZDDV-1 ni izkazan na računu.
Ohranjenost PP: Polirana plošča, poliranec, ni oznaka ohranjenosti kovanca, pač pa posebna obdelava kovnih ploščic in žigov. Kovanci so izdelani iz plemenitih kovin in v nizkih nakladah, za prodajo zbirateljem, ter zapakirani v posebne plastične kapsule.
Kovnica Austrian Mint