22,42 g, Proti nebu, Prihod motornih letal, 2019

Zbirka srebrnikov Proti nebu je posvečena letenju. Štirje kovanci bodo prikazovali najpomembnejše mejnike v zgodovini letenja, od prvih pionirjev do današnje gneče na nebu.

Več podatkov

Nov

71,00 €




Obvesti me, ko pade cena

Kovnica Austrian Mint, Avstrija
Leto kovanja

2019

Čistina 925 / 1000
Mera kovanca (premer) 34 mm
Oznaka valute 20 EUR
Vsebnost srebra 20,74 g (2/3 oz)
Masa    22,42 g
Naklada 30 000

Oblikovalci dunajske kovnice so zgornjo stran srebrnika posvetili prvemu čezatlantskemu poletu brez postanka. Prikazana je zemlja v obliki globusa, kjer sta mesti odhoda in prihoda povezani z lokom in motorno letalo Iga Etricha, imenovano golobica. Na hrbtni strani kovanca je prikazan Junkers 52, ki ima vzdevek teta Ju. Kljub začetnemu dvomu glede plovnosti letala zaradi neprimernega videza so ga pred vojno uporabljali v potniškem prometu v 29 državah.


Srebrnike lahko shranite v darilnem retro kovčku za zbirko Proti nebu, kjer je prostor tudi za srebrnik 50. obl. pristanka na luni.

Za več informacij kliknite ...

Čistina 925/1000
Prevzem Takoj
Davek Prodajna cena vključuje DDV.
Ohranjenost PP: Polirana plošča, poliranec, ni oznaka ohranjenosti kovanca, pač pa posebna obdelava kovnih ploščic in žigov. Kovanci so izdelani iz plemenitih kovin in v nizkih nakladah, za prodajo zbirateljem, ter zapakirani v posebne plastične kapsule.
Kovnica Austrian Mint