16,82 g, Viteške zgodbe, Pustolovščina 2019

Serija Viteške zgodbe kovnice Austrian Mint, sestavljena iz petih srebrnikov, časti legendarne junake z vsemi vrlinami in odlikami. Drugi srebrnik je nakovan v čast Godfreju, flandrijskemu plemiču, enemu od vodij prve križarske vojne, in drznemu pustolovskemu vitezu. 

Več podatkov

Nov

Tega izdelka trenutno ni možno kupiti

65,00 €




Obvesti me, ko pade cena

Kovnica Austrian Mint, Avstrija
Leto kovanja

2019

Čistina 925 / 1000
Mera kovanca (premer) 37 mm
Oznaka valute 10 EUR
Vsebnost srebra 15,55 g (1/2 oz)
Masa    16,82 g
Naklada 30 000

Na prošnjo papeža Urbana II so se Godfrej Bouillonski in njegova vojska leta 1095 pridružili prvi križarski vojni. Potovali so ob rekah Ren in Donava. Vojsko je sestavljalo 50.000 mož, med njimi 7000 vitezov. Po treh dolgih in krutih letih so poleti leta 1099 križarji končno prispeli v Jeruzalem in po večmesečnem obleganju mesta osvojili Jeruzalemsko trdnjavo.

Godfrej Bouillonski je tako postal prvi vladar Jeruzalemskega kraljestva, vendar naslova »kralj« ni uporabljal. Leta 1100 je v Jeruzalemu umrl. Bil je prvi, ki je uporabil simbol Jeruzalemski križ. V osnovi gre za grški križ s prečkami na koncu vsakega kraka ter z manjšim grškim križem v vsakem od štirih prostorov med krakoma. Jeruzalemov križ se nahaja v osrednjem delu srebrnika kot grb in na prsih Godfreja Bouillona. Ta drži bojno sekiro, nosi čelado, verigo in oklep kot bi bil pripravljen na boj. Na hrbtni strani kovanca je prikazan dogodek, ko kralj podeli klečečemu oprodi viteški naziv.

Na voljo je tudi elegantna lesena šatulja za celotno zbirko. Za zbiratelje so pripravili tudi slikovit album v nemškem jeziku

Prvi srebrnik iz serije Viteške zgodbe lahko kupite TUKAJ

Čistina 925/1000
Prevzem *
Davek Prodajna cena vključuje DDV.
Ohranjenost PP: Polirana plošča, poliranec, ni oznaka ohranjenosti kovanca, pač pa posebna obdelava kovnih ploščic in žigov. Kovanci so izdelani iz plemenitih kovin in v nizkih nakladah, za prodajo zbirateljem, ter zapakirani v posebne plastične kapsule.
Kovnica Austrian Mint